Forum.Legalne.info: Aero2 - darmowy internet - Forum.Legalne.info

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Shoutbox

    Rozszerz pole shoutboxa

Ikona Zaloguj się na forum

    • Login:
    • Hasło:


    Zapamiętaj mnie
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Aero2 - darmowy internet bezpłatny dostęp do internetu z Aero2

#1 Użytkownik jest niedostępny   Admin 

  • Wszechmogący
  • Grupa: Administratorzy
  • Postów: 27
  • Dołączył: 22-February 08

Napisany 26 July 2012 - 08:26 AM

Czy słyszeliście o możliwości korzystania z darmowego internetu od Aero2?

Jakie są Wasze doświadczenia, jakie modemy polecacie, zapraszamy do dyskusji!
0

#2 Użytkownik jest niedostępny   mariuszk 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 12
  • Dołączył: 20-August 12
  • MiejscowośćMyszków

Napisany 20 August 2012 - 04:00 PM

Mam ten internet, zero problemów oprócz drobnych niedogodności jak rozłączanie co 1h czy transferu do 512kbit/s (64KB/s).
Ogólnie do przeglądania zasobów nadaje się, natomiast do oglądania filmów, wideokonferencji czy innych wymagających czynności już niezbyt bo transmisje się rwią.
Odwiedź mój blog technologiczny https://techformator.pl, gdzie można znaleźć recenzje oprogramowania, praktyczne porady dla Windows i Unix, a także oprogramowanie dla pozycjonerów i marketingowców. Zapraszam!
0

#3 Użytkownik jest niedostępny   koziolek671 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3
  • Dołączył: 19-July 09
  • MiejscowośćWarszawa

Napisany 29 August 2012 - 06:03 PM

Mieszkam w Rembertowie,dobrze chodzi,tylko czasami rozłącza się
0

#4 Użytkownik jest niedostępny   mariuszk 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 12
  • Dołączył: 20-August 12
  • MiejscowośćMyszków

Napisany 29 August 2012 - 11:43 PM

@koziolek671, zawsze możesz skorzystać z programu do ponownego automatycznego łączenia z siecią. Mogę polecić TopNetInfo, w programie ustawisz to w Ustawienia => Ogólne => Próbuj automatycznie połączyć... i ustawiasz czas po którym nastąpi automatyczny reconnect.
Odwiedź mój blog technologiczny https://techformator.pl, gdzie można znaleźć recenzje oprogramowania, praktyczne porady dla Windows i Unix, a także oprogramowanie dla pozycjonerów i marketingowców. Zapraszam!
1

#5 Użytkownik jest niedostępny   Admin 

  • Wszechmogący
  • Grupa: Administratorzy
  • Postów: 27
  • Dołączył: 22-February 08

Napisany 30 August 2012 - 07:44 AM

Także używam i polecam Top NetInfo. Bardzo przydatna aplikacja i działa zdecydowanie sprawniej niż ta domyślna od modemu.
2

#6 Użytkownik jest niedostępny   d2b 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 7
  • Dołączył: 05-September 12
  • MiejscowośćRzeszów

Napisany 05 September 2012 - 11:41 AM

Również korzystałem z Areo2, ale zbyt wolny ten internet jak dla mnie ;)
Mój zadbany i moderowany katalog stron. Codzienna moderacja wpisów.
0

#7 Użytkownik jest niedostępny   koziolek671 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3
  • Dołączył: 19-July 09
  • MiejscowośćWarszawa

Napisany 15 September 2012 - 08:57 AM

Zobacz postmariuszk, o 29 August 2012 - 11:43 PM, powiedział:

@koziolek671, zawsze możesz skorzystać z programu do ponownego automatycznego łączenia z siecią. Mogę polecić TopNetInfo, w programie ustawisz to w Ustawienia => Ogólne => Próbuj automatycznie połączyć... i ustawiasz czas po którym nastąpi automatyczny reconnect.

Miałeś racje nie rozłącza się
Dzięki za pomoc :razz:
0

#8 Użytkownik jest niedostępny   kukkrzy 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1
  • Dołączył: 23-September 12

Napisany 23 September 2012 - 07:31 PM

W Lublinie Aero2 działa dobrze. Używałem do niego 2 modemów Wodafone K3520 o prędkości 7.2MB/s i HUAWEI E367 o prędkości 28 MB/s. Co prawda nigdy ich nie osiągnąłem, ale nie ma co narzekać. To, że co godzinę (około) się rozłącza, to coś za coś, bo jeśli za darmo, to można przeżyć.
Z dniem 1 października będzie wymiana kart SIM na nowe. Ja już od operatora dostałem nową - stara będzie działała do 30 września. Ciekawe czy tak jak było w przeszłości, będą działały na modemach, w których działają obecne karty SIM.
Praktycznie wszystkie informacje praktyczne i ciekawostki można znaleźć na stronie:
http://jdtech.pl/
0

#9 Użytkownik jest niedostępny   agent1932 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2
  • Dołączył: 21-May 11
  • GG: 4970820
  • MiejscowośćŁódź

Napisany 07 December 2012 - 06:43 AM

Mam i śmiga jak płatny tylko po godzinie się rozłącza ale to nie problem bo nic nie ściągam dużego działa nawet w Niemczech i na Słowacji
0

#10 Użytkownik jest niedostępny   apostol 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 15
  • Dołączył: 06-February 13
  • GG: 10317611
  • Miejscowośćpodkarpackie

Napisany 06 February 2013 - 05:33 PM

ja mam tą kartę aero2, ale mi nie działa
niepełnosprawny http://niepelnosprawny.org
0

#11 Użytkownik jest niedostępny   Demenson 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 19
  • Dołączył: 21-March 14

Napisany 21 March 2014 - 07:42 AM

Ja też o tym słyszałem, ale jakoś wolę tradycyjnego dostawcę, bo taka prędkość to dla mnie dużo za niska jest.
0

#12 Użytkownik jest niedostępny   pixelek 

  • Rozgadany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 85
  • Dołączył: 09-May 13
  • MiejscowośćPolska

Napisany 22 March 2014 - 08:15 PM

Ja od 2012 roku posiadam Crop a w nim kartę Aero2 i jestem zadowolony. Fakt - po YT nie pobuszujesz, ale mail/newsy www działają ok.

Na cogodzinne fuckouty jest Sageia.fscp
Całkowity bojkot produktów firmy GG Network.
0

Prześlij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


               
           
       
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień