Forum.Legalne.info: Aero2 - darmowy internet - Forum.Legalne.info

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Shoutbox

    Rozszerz pole shoutboxa

Ikona Zaloguj się na forum

    • Login:
    • Hasło:


    Zapamiętaj mnie
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Aero2 - darmowy internet bezpłatny dostęp do internetu z Aero2

#1 Użytkownik jest niedostępny   Admin 

  • Wszechmogący
  • Grupa: Administratorzy
  • Postów: 27
  • Dołączył: 22-February 08

Napisany 26 July 2012 - 08:26 AM

Czy słyszeliście o możliwości korzystania z darmowego internetu od Aero2?

Jakie są Wasze doświadczenia, jakie modemy polecacie, zapraszamy do dyskusji!
0

#2 Użytkownik jest niedostępny   mariuszk 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 12
  • Dołączył: 20-August 12
  • GG: 562497
  • MiejscowośćMyszków

Napisany 20 August 2012 - 04:00 PM

Mam ten internet, zero problemów oprócz drobnych niedogodności jak rozłączanie co 1h czy transferu do 512kbit/s (64KB/s).
Ogólnie do przeglądania zasobów nadaje się, natomiast do oglądania filmów, wideokonferencji czy innych wymagających czynności już niezbyt bo transmisje się rwią.
Mój niewielki blog technologiczny, gdzie można znaleźć recenzje oprogramowania, praktyczne porady dla Windows i Unix, a także oprogramowanie dla pozycjonerów i marketingowców. Zapraszam!
0

#3 Użytkownik jest niedostępny   koziolek671 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3
  • Dołączył: 19-July 09
  • MiejscowośćWarszawa

Napisany 29 August 2012 - 06:03 PM

Mieszkam w Rembertowie,dobrze chodzi,tylko czasami rozłącza się
0

#4 Użytkownik jest niedostępny   mariuszk 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 12
  • Dołączył: 20-August 12
  • GG: 562497
  • MiejscowośćMyszków

Napisany 29 August 2012 - 11:43 PM

@koziolek671, zawsze możesz skorzystać z programu do ponownego automatycznego łączenia z siecią. Mogę polecić TopNetInfo, w programie ustawisz to w Ustawienia => Ogólne => Próbuj automatycznie połączyć... i ustawiasz czas po którym nastąpi automatyczny reconnect.
Mój niewielki blog technologiczny, gdzie można znaleźć recenzje oprogramowania, praktyczne porady dla Windows i Unix, a także oprogramowanie dla pozycjonerów i marketingowców. Zapraszam!
1

#5 Użytkownik jest niedostępny   Admin 

  • Wszechmogący
  • Grupa: Administratorzy
  • Postów: 27
  • Dołączył: 22-February 08

Napisany 30 August 2012 - 07:44 AM

Także używam i polecam Top NetInfo. Bardzo przydatna aplikacja i działa zdecydowanie sprawniej niż ta domyślna od modemu.
2

#6 Użytkownik jest niedostępny   d2b 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 7
  • Dołączył: 05-September 12
  • MiejscowośćRzeszów

Napisany 05 September 2012 - 11:41 AM

Również korzystałem z Areo2, ale zbyt wolny ten internet jak dla mnie ;)
Mój zadbany i moderowany katalog stron. Codzienna moderacja wpisów.
0

#7 Użytkownik jest niedostępny   koziolek671 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3
  • Dołączył: 19-July 09
  • MiejscowośćWarszawa

Napisany 15 September 2012 - 08:57 AM

Zobacz postmariuszk, o 29 August 2012 - 11:43 PM, powiedział:

@koziolek671, zawsze możesz skorzystać z programu do ponownego automatycznego łączenia z siecią. Mogę polecić TopNetInfo, w programie ustawisz to w Ustawienia => Ogólne => Próbuj automatycznie połączyć... i ustawiasz czas po którym nastąpi automatyczny reconnect.

Miałeś racje nie rozłącza się
Dzięki za pomoc :razz:
0

#8 Użytkownik jest niedostępny   kukkrzy 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1
  • Dołączył: 23-September 12

Napisany 23 September 2012 - 07:31 PM

W Lublinie Aero2 działa dobrze. Używałem do niego 2 modemów Wodafone K3520 o prędkości 7.2MB/s i HUAWEI E367 o prędkości 28 MB/s. Co prawda nigdy ich nie osiągnąłem, ale nie ma co narzekać. To, że co godzinę (około) się rozłącza, to coś za coś, bo jeśli za darmo, to można przeżyć.
Z dniem 1 października będzie wymiana kart SIM na nowe. Ja już od operatora dostałem nową - stara będzie działała do 30 września. Ciekawe czy tak jak było w przeszłości, będą działały na modemach, w których działają obecne karty SIM.
Praktycznie wszystkie informacje praktyczne i ciekawostki można znaleźć na stronie:
http://jdtech.pl/
0

#9 Użytkownik jest niedostępny   agent1932 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2
  • Dołączył: 21-May 11
  • GG: 4970820
  • MiejscowośćŁódź

Napisany 07 December 2012 - 06:43 AM

Mam i śmiga jak płatny tylko po godzinie się rozłącza ale to nie problem bo nic nie ściągam dużego działa nawet w Niemczech i na Słowacji
0

#10 Użytkownik jest niedostępny   apostol 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 15
  • Dołączył: 06-February 13
  • GG: 10317611
  • Miejscowośćpodkarpackie

Napisany 06 February 2013 - 05:33 PM

ja mam tą kartę aero2, ale mi nie działa
niepełnosprawny http://niepelnosprawny.org
0

#11 Użytkownik jest niedostępny   Demenson 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 19
  • Dołączył: 21-March 14

Napisany 21 March 2014 - 07:42 AM

Ja też o tym słyszałem, ale jakoś wolę tradycyjnego dostawcę, bo taka prędkość to dla mnie dużo za niska jest.
0

#12 Użytkownik jest niedostępny   pixelek 

  • Rozgadany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 85
  • Dołączył: 09-May 13
  • MiejscowośćPolska

Napisany 22 March 2014 - 08:15 PM

Ja od 2012 roku posiadam Crop a w nim kartę Aero2 i jestem zadowolony. Fakt - po YT nie pobuszujesz, ale mail/newsy www działają ok.

Na cogodzinne fuckouty jest Sageia.fscp
Całkowity bojkot produktów firmy GG Network.
0

Prześlij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


               
           
       
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień