Forum.Legalne.info: [ftp]problemy i pytania - Forum.Legalne.info

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Shoutbox

    Rozszerz pole shoutboxa

Ikona Zaloguj się na forum

    • Login:
    • Hasło:


    Zapamiętaj mnie
  • 5 Stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[ftp]problemy i pytania

#1 Użytkownik jest niedostępny   Saddam92 

  • Ojciec dyrektor
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2258
  • Dołączył: 16-April 06
  • GG: 4033804

Napisany 03 May 2006 - 06:20 PM

Witajcie, postanowiłem zrobić porządek z tymi pytaniami/problemami odnoście łączenie się z FTP, od teraz FAQ i instrukcją łączenia się z FTP przez TC, FLASHXP i FILLEZILLE znajdziesz tutaj: http://www.webtips.pl/post16398.html natomiast ten temat służyć będzie jako miejsce do zadawania nowych pytań..

Pozdrawiam Saddam92
/Wszelkie pytania które tutaj były zostały uporządkowane i przeniesione do FAQ, a ten dział został poddany oczyszczeniu/
0

#2 Użytkownik jest niedostępny   truscava 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 4
  • Dołączył: 30-July 06
  • MiejscowośćZewsząd

Napisany 30 July 2006 - 02:08 PM

Mimo że od dawna używam totala, to jednak włączyłam tutorial z myślą: 'A nuż zrobię coś nie tak'. Zastosowałam się dokładnie do wskazówek, próbowałam dziesiątki razy, jednak cały czas pojawia mi się komunikat:
Dodaj obrazek
Co robić?
Nie do wiary, że tak bardzo płonę.
0

#3 Użytkownik jest niedostępny   eraevion 

  • Elita
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1439
  • Dołączył: 13-July 06
  • GG: 2476024
  • MiejscowośćLubichowo

Napisany 30 July 2006 - 02:59 PM

Może coś nie tak z netem?
Albo z TotalCMD?
Ja bym go spróbował przeinstalować.
0

#4 Użytkownik jest niedostępny   truscava 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 4
  • Dołączył: 30-July 06
  • MiejscowośćZewsząd

  Napisany 30 July 2006 - 05:20 PM

:blink: Jestem w szoku, bo pomogło. Dziękuję, Jakubie ^_^
Nie do wiary, że tak bardzo płonę.
0

#5 Użytkownik jest niedostępny   masa 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 9
  • Dołączył: 11-August 06
  • GG: 5152100
  • MiejscowośćJarocin

Napisany 12 August 2006 - 10:03 PM

Zobacz posttruscava, o Jul 30 2006, 03:08 PM, powiedział:

Mimo że od dawna używam totala, to jednak włączyłam tutorial z myślą: 'A nuż zrobię coś nie tak'. Zastosowałam się dokładnie do wskazówek, próbowałam dziesiątki razy, jednak cały czas pojawia mi się komunikat:
Dodaj obrazek
Co robić?

mam dokladnie ten sam problem! tylko ze u mnie reinstalacja TC nie pomaga!
polaczenie przez inne programy tez nie dzialaja (fillezilla i absoluteFTP)!
myslalem ze moze to byc spowodowane moim antywirusem, ale dodalem te programy do listy w NAV i nadal ten sam problem!
ten sam problem na innych serwerach (republika, webpark, yoyo)
moze spowodowane to jest tym ze mam neostrade! dawniej jak nie mialem jeszcze neo i z netem laczylem sie za pomoca modemu nie bylo zadnych problemow!

jesli ktos wie co robic to prosze o pomoc!
z gory wielkie dzieki
www.lpjarocin.yoyo.pl
0

#6 Użytkownik jest niedostępny   masa 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 9
  • Dołączył: 11-August 06
  • GG: 5152100
  • MiejscowośćJarocin

Napisany 14 August 2006 - 10:40 PM

udalo mi sie nareszcie polaczyc z serwerem :)
powodem braku polaczenia byla... zapora systemu windows!! wiec kazdy kto ma taki sam problem jak ja powinien wylaczyc w panelu sterowania zapore! dotyczy to chyba tylko systemow windows xp service pack 2!!
www.lpjarocin.yoyo.pl
0

#7 Użytkownik jest niedostępny   skatemen 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1
  • Dołączył: 06-September 06

  Napisany 06 September 2006 - 08:57 AM

Zobacz postmasa, o Aug 14 2006, 09:40 PM, powiedział:

udalo mi sie nareszcie polaczyc z serwerem :)
powodem braku polaczenia byla... zapora systemu windows!! wiec kazdy kto ma taki sam problem jak ja powinien wylaczyc w panelu sterowania zapore! dotyczy to chyba tylko systemow windows xp service pack 2!!

Słuchaj zrobielem tak jak muwiles wyloczylem zapore wszystko gra i teraz wyskakuje mi "Wywołanie połączenia nie powiodło sie" co mam zrobic;/ moze cos źle zrobilem:|
0

#8 Użytkownik jest niedostępny   masa 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 9
  • Dołączył: 11-August 06
  • GG: 5152100
  • MiejscowośćJarocin

Napisany 11 September 2006 - 10:26 PM

Zobacz postskatemen, o Sep 6 2006, 09:57 AM, powiedział:

Słuchaj zrobielem tak jak muwiles wyloczylem zapore wszystko gra i teraz wyskakuje mi "Wywołanie połączenia nie powiodło sie" co mam zrobic;/ moze cos źle zrobilem:|


u mnie dzialalo to moze przez tydzien, teraz znow mam identyczny problem, ale tym razem zaden ze sposobow opisanych na tym forum nie pomaga! mozliwe ze Microsoft wypuscil nowe aktualizacje, ktore system pobral bez mojej wiedzy! byc moze ta nowa aktualizacja jeszcze bardziej zabezpiuecza system! <BR>
wlasnie dzis rezygnuje z Windowsa, bo wkur*** mnie nie tylko przez te pier**** zapory!
od jutra LINUX MANDRIVA ;D! jak juz wszystko skonfiguruje to dam wam znac jak sprawuje sie ten system! mam nadzieje ze nastapi to do konca tygodnia!
<BR><BR>
pozdrawiam i do uslyszenia pod koniec tygodnia
www.lpjarocin.yoyo.pl
0

#9 Użytkownik jest niedostępny   masa 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 9
  • Dołączył: 11-August 06
  • GG: 5152100
  • MiejscowośćJarocin

Napisany 12 September 2006 - 10:06 PM

znow udalo mi sie polaczyc :D Ciekawe jakk dlugo bedzie dzialac! :P

Moze powiem co zrobilem, ze znow mi dzialaja polaczenia, chociaz nie jestem pewny czy to wlasnie przez to!

Menu Start->Ustawienia->Panel sterowania->Narzedzia Administracyjne->uslugi
i tu prawie na samym koncu listy kliknac prawym przyciskiem myszy w "Zapora Systemu Windows" i kliknac "zaatrzymaj"

mam nadzieje ze niektorym nieco to pomoze

PS. Linuxa jeszcze nie zainstalowalem, z powodu braku czasu i zbyt duzej ilosci waznych plikow na dysku!
www.lpjarocin.yoyo.pl
0

#10 Użytkownik jest niedostępny   newbie 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2
  • Dołączył: 11-December 06

Napisany 11 December 2006 - 06:50 PM

prosze o pomoc wszystko robie tak jak w poradniku ale nic nie dziala!
nie wiem o co chodzi wszystko pieknie lacze sie przez ftpa kopiuje tresc wszystko ok umiescilem stronke po lewej stronie czyli powinna znalezc sie na servie ; ale co dalej zeby dzialalo?? :huh:

prosze o odpowiedz plx
0

#11 Użytkownik jest niedostępny   Fenrir 

  • A moderator is never rude, except on purpose
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 945
  • Dołączył: 23-March 06
  • Miejscowośćspod Wawy

Napisany 11 December 2006 - 10:58 PM

Pytanie... Czy kopiowane pliki pokazują cię w części połączonej z serwerem? Jeżeli tak to po prostu wejść na strone, jeżeli nie, to już sam nie wiem, nie jesteś pierwszy.
W kłótni savoir vire też obowiązuje"A bore is a man who talks when you want him to listen"
"Moderator nigdy nie jest niegrzeczny, chyba że umyślnie."

Dodaj obrazek
0

#12 Użytkownik jest niedostępny   newbie 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2
  • Dołączył: 11-December 06

Napisany 12 December 2006 - 05:37 PM

Zobacz postFenrir, o Dec 11 2006, 10:58 PM, powiedział:

Pytanie... Czy kopiowane pliki pokazują cię w części połączonej z serwerem? Jeżeli tak to po prostu wejść na strone, jeżeli nie, to już sam nie wiem, nie jesteś pierwszy.



pliki pokazuja sie po lewej stronie czyli wg mnie powinny znalezc sie na servie ale wchodze na stronke i nic!!
(moze jakies zle rozszerzenie mam index.htm albo index.html dobrze?)

a jak wchodze na stronke to sie pokazuje taki oto blad:

" Niestety, nie masz uprawnień do przeglądania tej strony.

* Sprawdz, czy podałes poprawny adres w pasku lokalizacji.
* Sprawdz, czy utworzyłeś poprawny plik startowy (index.php, index.html, index.htm),
* Sprawdz, czy nie wygenerowałeś za dużo żądań a w konsekwencji zostałeś zablokowany przez nasz system.

Uwaga: jeżeli widzisz ten błąd na głownej stronie Twojego serwisu a wgrałeś już jakieś pliki, sprawdź czy w katalogu głównym istnieje poprawny plik startowy (index.php, index.html, index.htm). Strony bez skryptu startowego będą kasowane w ciągu 1 dnia od daty modyfikacji!

Powrót"

nie wiem jak zrobic rzeby dzialalo pomocy!!
plx :mellow:
0

#13 Użytkownik jest niedostępny   Cj15 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 4
  • Dołączył: 19-January 07
  • GG: 2472114

  Napisany 20 January 2007 - 04:06 PM

A napisz moze jak się wstawia szablony przez ten program? Bo bym chętnie skożystał bo nie umiem właśnie wstawiać gotowych szablonów :(
0

#14 Użytkownik jest niedostępny   Fenrir 

  • A moderator is never rude, except on purpose
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 945
  • Dołączył: 23-March 06
  • Miejscowośćspod Wawy

Napisany 21 January 2007 - 04:25 PM

To już troche inny temat, ale mam dobry humor to ci pomoge.
Urzywając CMS'a masz taki folder jak "themes" (zazwyczaj), wchodzisz w niego i tam przerzucasz swój szablon :] .
W kłótni savoir vire też obowiązuje"A bore is a man who talks when you want him to listen"
"Moderator nigdy nie jest niegrzeczny, chyba że umyślnie."

Dodaj obrazek
0

#15 Użytkownik jest niedostępny   M4JsT3R 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 4
  • Dołączył: 02-February 07
  • GG: 7499846

Napisany 04 February 2007 - 04:22 PM

Niemoge przeslac pliku wiekszego niz 2mb. Co zrobić??
Slyszalem ze to ograniczenie serwera. Moze da sie je zminenić??
0

#16 Użytkownik jest niedostępny   pagenoare 

  • Python <3
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1664
  • Dołączył: 28-July 06
  • MiejscowośćToruń

Napisany 04 February 2007 - 04:45 PM

Wszystko zalezy od administracji. Mozesz zagadać i sprobowac, ale wątpie w to, zeby zmienili.
Dodaj obrazek
0

#17 Użytkownik jest niedostępny   Tom43 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 18
  • Dołączył: 01-April 07
  • GG: 1570570

Napisany 01 April 2007 - 11:15 AM

no to ja moze zaczne od tego ze jestem w tym calkowicie zielony
a wiec tak:
zrobilem wszystko wedlug instrukcji i udalo mi sie polaczyc [postep :D] ale nie wiem jakie pliki mam przeslac na serwer
wytlumaczcie mi dokladnie co ja mam przeslac bo nie kapuje?
albo moze niech ktos pisze na gg 1570570
0

#18 Użytkownik jest niedostępny   Kukis 

  • Elita
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1901
  • Dołączył: 29-September 06

Napisany 01 April 2007 - 11:38 AM

co przesłać? swoją stronę php/html ;)

jeżeli chcesz cms'a to najpierw jakiś znajdź a później postępuj wg. instrukcji wew.
Darmowy Katalog Firm - akceptujemy wyłącznie strony firmowe
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dodaj swoją stronę do katalogu KatalogGD.pl
0

#19 Użytkownik jest niedostępny   Fenrir 

  • A moderator is never rude, except on purpose
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 945
  • Dołączył: 23-March 06
  • Miejscowośćspod Wawy

Napisany 01 April 2007 - 02:18 PM

Szkoda, ze zabierasz się za robienbie stron nie mając o tym zielonego pojęcia. Zacznij może od poczytania kursów HTML i od poznania struktury plików strony. Nie wchodź na drabinę która nie ma szczebli bo się szybko zniechęcisz, a byłaby szkoda. Poznaj podstawy.
W kłótni savoir vire też obowiązuje"A bore is a man who talks when you want him to listen"
"Moderator nigdy nie jest niegrzeczny, chyba że umyślnie."

Dodaj obrazek
0

#20 Użytkownik jest niedostępny   Cancel-sky 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 7
  • Dołączył: 13-May 07
  • GG: 1980789

Napisany 13 May 2007 - 11:49 PM

A ja mam taki problem
Wczoraj założyłem konto. Utworzyłem domenę http://www.hide-dimension.yoyo.pl/ Po umieszczeniu poprzez TC plików na serwerze, w tym "index.html', w którym zawarłem cały kod strony, stronie nie wyświetla się. Pojawia się komunikat:

"Błąd 403

Nie masz uprawnień do przeglądania zawartości tego katalogu.

Prawdopodobnie nie umieszczono w nim poprawnego pliku startowego (index.htm, index.html, index.php, index.php5)."


Panel adm. pokazuje mi, że pliki na serwerze są ("zawiera pliki: tak") , jednak nie ma pliku startowego ("plik startowy: nie"), co jest nieprawdą. Myślałem, że może kod w tym pliku zawiera jakieś błędy, ale pomimo tego, cokolwiek na stronie powinno sie wyświetlić. Umieściłem plik tekstowy "strona.htm", której kod wyglądał chyba najprościej, jak tylko można:

<html>
<head></head>
<body>COKOLWIEK</body>
</html>

Po wpisaniu adresu strony, z uwzględnieniem dodatku "strona.htm", pojawiał się dalej ten sam komunikat. Jednak gdy do adresu strony dodałem nazwę jednego z plików graficznych umieszczonych na ftp (przykład), plik ten bezproblemowo ładował się w przeglądarce.
Moje konto zawiera plan LIGHT. Nie chcę na razie przechodzić na FULL, dopóki nie stwierdzę, że LIGHT mi nie wystarcza. Jednak, czy to może być przyczyną niepoprawnego działania strony? Czy nie wykonałem jakiejś czynności, która jest podstawą, do prawidłowego działa strony?

Bardzo proszę o szereg opcji, które być może pominąłem, a powinienem wykonać.

P.S. Pisałem poprzez "Kontakt" do serwisu, jednak jak się okazało udzielają tam informacji o usługach przez nich świadczonych, a nie z działu pomocy technicznej. Tak więc z działu "Pomoc" chciałem napisać zgłoszenie problemu. System kazał mi się zalogować, pomimo tego, że zalogowany już byłem. Jednak uczyniłem to ponownie. Po zalogowaniu ponownie pokazał się komunikat, że muszę się zalogować (chociaż już jestem) - żaden błąd nie wystąpił podczas tego drugiego logowania, po prostu wszystko się zapętla. Dlatego jedyne miejsce, gdzie mogę o tym problemie napisać, to forum. Ma ktoś jakieś pomysły?

EDYCJA: Podaję link do wątku, w którym udzieliłem odpowiedzi na pytanie, które zadałem ja i wciąż zadaje wielu użytkowników: WĄTEK. Koniec tematu!
0

Prześlij ten temat:


  • 5 Stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


               
           
       
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień