Forum.Legalne.info: [gimp]Moje sygnaturki - Forum.Legalne.info

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Shoutbox

    Rozszerz pole shoutboxa

Ikona Zaloguj się na forum

    • Login:
    • Hasło:


    Zapamiętaj mnie
  • 5 Stron +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[gimp]Moje sygnaturki

#61 Użytkownik jest niedostępny   TURBO 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 48
  • Dołączył: 23-May 06

Napisany 06 June 2006 - 04:45 PM

No to slabo widoczniesie nie postarałem :P
Dodaj obrazek
0

#62 Użytkownik jest niedostępny   TURBO 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 48
  • Dołączył: 23-May 06

Napisany 17 June 2006 - 09:05 AM

po dłuuuuuugiej przerwie nierobienia sygnaturek zrobiłem taką ocena i zastrzeżenia
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

#63 Użytkownik jest niedostępny   lunsil 

  • Weteran
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1634
  • Dołączył: 11-April 06
  • GG: 9583374
  • MiejscowośćKraków

Napisany 17 June 2006 - 09:10 AM

Tło troche banalne, jedyne c ofajne to rendery, brak ramki, czcionka taka sobie....
Crystal Templates - [+][+][+][+][-][-][-][-][-][-] 40%
0

#64 Użytkownik jest niedostępny   TURBO 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 48
  • Dołączył: 23-May 06

Napisany 17 June 2006 - 11:45 AM

no właśnie a jak sie robi ramke bo niewiem :P
Dodaj obrazek
0

#65 Użytkownik jest niedostępny   owen1 

  • Rozgadany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 64
  • Dołączył: 01-May 06

Napisany 17 June 2006 - 11:53 AM

Naciskasz ctrl+shifrt+a póxniej ctrl+a później edycja rysuj po zaznaczeniu ustawiasz se 4px i masz ramke tak się to robi w gimpie 2 a jak w photoshopie to niewiem.
ZAPRASZAM na moją stronę
_________
|______ | \
|______ |__\_____
|_______________|
|_/ \_______/ \__| To jest ciężarówka. Pozwól jej dojechać do celu i skopjuj ją do swojej sygnaturki.
0

#66 Użytkownik jest niedostępny   TURBO 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 48
  • Dołączył: 23-May 06

Napisany 17 June 2006 - 01:21 PM

Dodaj obrazek
i jak?? teraz chyba lepiej
Dodaj obrazek
0

#67 Użytkownik jest niedostępny   lunsil 

  • Weteran
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1634
  • Dołączył: 11-April 06
  • GG: 9583374
  • MiejscowośćKraków

Napisany 17 June 2006 - 08:38 PM

Troche lepiej, ale tło za banalne i gwiazdki łeeee....
Crystal Templates - [+][+][+][+][-][-][-][-][-][-] 40%
0

#68 Użytkownik jest niedostępny   Saddam92 

  • Ojciec dyrektor
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2258
  • Dołączył: 16-April 06
  • GG: 4033804

Napisany 17 June 2006 - 09:11 PM

witaj turbo... widze ze chcesz stworzyć cos na wzór dziur po kulach..
proponuje ci żebys zapoznał sie z tym tutorialem i troche poeksperymentował..
http://www.ugt.jgc.p...ach-t20231.html
pozatym... móglbys dodać jakiś pattern na pracy i pobawić się z tłem żeby jakiś bardziej wyszukany efekt stworzyć... jednak jak narazie z każdą pracą idzie ci coraz lepiej...
0

#69 Użytkownik jest niedostępny   TURBO 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 48
  • Dołączył: 23-May 06

Napisany 18 June 2006 - 12:35 AM

no dzięki wiesz własnie to tło pozostawia wiele do życzenia bo poprostu najczęściej wyszukuje białe albo czarne jakieś proste żebym mógł pomalowac i żeby sie obrazek wtapiał
P.S. możecie wystawic ocene to to dosyc ważne
Dodaj obrazek
0

#70 Użytkownik jest niedostępny   Fenrir 

  • A moderator is never rude, except on purpose
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 945
  • Dołączył: 23-March 06
  • Miejscowośćspod Wawy

Napisany 18 June 2006 - 06:56 PM

Ten pierwszy otwór po lewej jest troche kiepski, najlepszy jest ten na dole. Avek po prawej (długo miałem go na tapecie w telefonie :P ) troche zniechęca dość widocznymi krawędziami. Ja bardzo często zapisuje pliki w gifie, ale tutaj wyjątkowo psuje to efekt, zapisz obrazek w jpg.
Ogólnie poza tymi małymi niedociągnięciami, obrazek jest już nie najgorszy ;) .
W kłótni savoir vire też obowiązuje"A bore is a man who talks when you want him to listen"
"Moderator nigdy nie jest niegrzeczny, chyba że umyślnie."

Dodaj obrazek
0

#71 Użytkownik jest niedostępny   TURBO 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 48
  • Dołączył: 23-May 06

Napisany 18 June 2006 - 08:06 PM

Dodaj obrazek

piersza próba gifa "wykraczającego" za obrazek
Dodaj obrazek
0

#72 Użytkownik jest niedostępny   dexter007 

  • atmosphere-studio.com
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3677
  • Dołączył: 11-February 06
  • GG: 7075403

Napisany 18 June 2006 - 08:16 PM

Lol....haha...ale on nie wykracza...:P
Jak już wykroczył to ma być brak tła :P
Atmosphere-studio.com:
Oferujemy wykonanie:
  • stron internetowych (w całości lub fragmentów)
  • skryptów (php, actionscript, js, html)
  • layout'ów (grafika i/lub kodowanie)
  • banerów
  • innych wybranych grafik
  • obróbki fotografii
  • jingli (przerywnik muzyczny) np. radiowych
  • ... oraz innych prac związanych z podobną tematyką.


Muzyk jako Tilnaaay : http://www.youtube.com/tilnaay
0

#73 Użytkownik jest niedostępny   TURBO 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 48
  • Dołączył: 23-May 06

Napisany 18 June 2006 - 08:18 PM

wiem ale jak by ramki nie było to byście sie doczepili że niema ramki :D ci krytycy zawsze sie doczepią
no mówią że jest źle a oceny nie wystawią :P
Dodaj obrazek
0

#74 Użytkownik jest niedostępny   lunsil 

  • Weteran
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1634
  • Dołączył: 11-April 06
  • GG: 9583374
  • MiejscowośćKraków

Napisany 18 June 2006 - 09:46 PM

LOL to bys rmakę dał a to czarne... LOL tło do du*y napisy też doniczeog render nie wtopiony i to tło przy renderze, który wystaje... 1/10
Crystal Templates - [+][+][+][+][-][-][-][-][-][-] 40%
0

#75 Użytkownik jest niedostępny   Fenrir 

  • A moderator is never rude, except on purpose
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 945
  • Dołączył: 23-March 06
  • Miejscowośćspod Wawy

Napisany 18 June 2006 - 10:26 PM

Ramke daj na to czarne, zmień czcionke i jeszcze raz wytnij te autko, bo na tył się patrzeć nie chce.
W kłótni savoir vire też obowiązuje"A bore is a man who talks when you want him to listen"
"Moderator nigdy nie jest niegrzeczny, chyba że umyślnie."

Dodaj obrazek
0

#76 Użytkownik jest niedostępny   musialmati 

  • Elita
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1507
  • Dołączył: 11-April 06
  • GG: 64123622
  • MiejscowośćWrocek

Napisany 19 June 2006 - 06:42 AM

-tło (a własciwie jego brak-dał dwa kolory i sie cieszy)
-wykroczenie rendera
-ramka
-napis (nierpasująca czcionka)
-render (który nie pasuje)

0.2/10
Szukam sponsora na podpis!
Podpis sponsorują:
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

#77 Użytkownik jest niedostępny   Sokoov 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 29
  • Dołączył: 16-June 06
  • MiejscowośćBydgoszcz

Napisany 03 September 2006 - 10:20 AM

TURBO, sory że wbijam w tój temat, ale ja też mam problem z wycinaniem renderów, a nie chce zakładać nowego tematu. Moje pytanie do kasztana. Wycinam narzędziem "ścierzki". Kiedy już obrysuje render to wchodzę w zakładkę ścierzki i...? Co mam zrobić? Co to jest RMB? Możesz mi pomóc? Albo ktoś kot sie na tym zna?
0

#78 Użytkownik jest niedostępny   eraevion 

  • Elita
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1439
  • Dołączył: 13-July 06
  • GG: 2476024
  • MiejscowośćLubichowo

Napisany 03 September 2006 - 10:59 AM

Tia...
Ostatni raz TURBO był na forum w czerwcu, ja bym na jego pomoc nie liczył.
0

#79 Użytkownik jest niedostępny   Kasztan 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 138
  • Dołączył: 11-May 06

Napisany 03 September 2006 - 11:22 AM

Cytuj

Co to jest RMB?

Jest to skrót od right mouse button – prawy przycisk myszy.
0

#80 Użytkownik jest niedostępny   Sokoov 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 29
  • Dołączył: 16-June 06
  • MiejscowośćBydgoszcz

Napisany 03 September 2006 - 02:21 PM

Dobra dzięki, już wyciołem. Ale mam jeszcze jeden problem. Jak wytnę ten render to wokół niego zostaje taka otoczka w kolorze tła. Jak to usunąć? Gumką? I jeszcze jedno. Nigdy nie robiłem sygnaturek więc się nie smiejci. W jakiej kolejności się je robi? Najpierw render potem deseń? A może na odwrut?

P.S.
Sory że pisze tutaj, ale po prostu nie chce zakładać nowego tematu, a widze że autro juz sie tu nie wypowiada
0

Prześlij ten temat:


  • 5 Stron +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


               
           
       
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień