Forum.Legalne.info: [hard] Drugi wentylator - Forum.Legalne.info

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Shoutbox

    Rozszerz pole shoutboxa

Ikona Zaloguj się na forum

    • Login:
    • Hasło:


    Zapamiętaj mnie
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[hard] Drugi wentylator jak podłączyć zasilanie?

#1 Użytkownik jest niedostępny   Walas 

  • WebMastah
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 600
  • Dołączył: 14-maj 06
  • GG: 2959819
  • MiejscowośćKielce

Napisany 13 styczeń 2007 - 02:04

Witam was :D

To mój pierwszy temat w takiej kategorii :P

Składam nowy komputer i z tego co widze będę miał jeden wentylator wolny, a w obudowie widze że mam fajne miejsce dla niego. Oczywiście wentylator jest przeznaczony dla radiatora pod procesor, więc wtyczka jest pod CPU_FAN (Kawałek plastiku z trzema dziurkami). Da się go jakoś podłączyć gdzieś żeby po prostu się kręcił?

PS.

Może przyda się informacja że chodzi o płytę główną Gigabyte K8VT800
PHP? SQL? OOP?
pff...
Wal śmiało... GG:2959819
Tylko się przedstaw, i napisz w jakiej sprawie piszesz, bo mogę nie odpisać ;)
Simple Community Board Public v.0.1B http://www.scb.yoyo.pl
Simple Community Board Dev v.0.2B http://walasdld.dnsalias.com
0

#2 Użytkownik jest niedostępny   dexter007 

  • atmosphere-studio.com
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3677
  • Dołączył: 11-luty 06
  • GG: 7075403

Napisany 13 styczeń 2007 - 02:14

Hmm...
no więc powiedz jaki masz zasilacz.
Atmosphere-studio.com:
Oferujemy wykonanie:
  • stron internetowych (w całości lub fragmentów)
  • skryptów (php, actionscript, js, html)
  • layout'ów (grafika i/lub kodowanie)
  • banerów
  • innych wybranych grafik
  • obróbki fotografii
  • jingli (przerywnik muzyczny) np. radiowych
  • ... oraz innych prac związanych z podobną tematyką.


Muzyk jako Tilnaaay : http://www.youtube.com/tilnaay
0

#3 Użytkownik jest niedostępny   Walas 

  • WebMastah
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 600
  • Dołączył: 14-maj 06
  • GG: 2959819
  • MiejscowośćKielce

Napisany 13 styczeń 2007 - 02:18

MODECOM FEEL 300ATX

nie widze tu nic fascynującego oprócz małego kabelka na FDD, takiego kwadratowego wejścia i takiego dłuższego do którego doczepiony jest dodatkowy kwadrat który ma 4 wejścia :P troche chaotycznie ale powinniście zrozumieć
PHP? SQL? OOP?
pff...
Wal śmiało... GG:2959819
Tylko się przedstaw, i napisz w jakiej sprawie piszesz, bo mogę nie odpisać ;)
Simple Community Board Public v.0.1B http://www.scb.yoyo.pl
Simple Community Board Dev v.0.2B http://walasdld.dnsalias.com
0

#4 Użytkownik jest niedostępny   dexter007 

  • atmosphere-studio.com
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3677
  • Dołączył: 11-luty 06
  • GG: 7075403

Napisany 13 styczeń 2007 - 04:16

300W zasilacz?
Na takim zasilaczu to ja nie radze dokładać jeszcze chłodzenia.
Atmosphere-studio.com:
Oferujemy wykonanie:
  • stron internetowych (w całości lub fragmentów)
  • skryptów (php, actionscript, js, html)
  • layout'ów (grafika i/lub kodowanie)
  • banerów
  • innych wybranych grafik
  • obróbki fotografii
  • jingli (przerywnik muzyczny) np. radiowych
  • ... oraz innych prac związanych z podobną tematyką.


Muzyk jako Tilnaaay : http://www.youtube.com/tilnaay
0

#5 Użytkownik jest niedostępny   Walas 

  • WebMastah
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 600
  • Dołączył: 14-maj 06
  • GG: 2959819
  • MiejscowośćKielce

Napisany 13 styczeń 2007 - 05:18

mówisz że powinienem zamianić go na jakiś 350W?

Nie mam w planach super odpicowanego kompa :P

GIGABYTE K8VT800 agp8 DDRAM s754
AMD Athlon 64 2,0Ghz s754
Wentylator GlacialTech Igloo 7300 series
ATI Radeon 9600pro (lub xt)
1024DDRAM KINGSTON XyperCL 2,0
CD-DVD
CD-RW

do takiego potrzebny jest 350?
PHP? SQL? OOP?
pff...
Wal śmiało... GG:2959819
Tylko się przedstaw, i napisz w jakiej sprawie piszesz, bo mogę nie odpisać ;)
Simple Community Board Public v.0.1B http://www.scb.yoyo.pl
Simple Community Board Dev v.0.2B http://walasdld.dnsalias.com
0

#6 Użytkownik jest niedostępny   dexter007 

  • atmosphere-studio.com
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3677
  • Dołączył: 11-luty 06
  • GG: 7075403

Napisany 13 styczeń 2007 - 05:25

Ja mam :

Athlon 2200+
Radeon 9200PRo
512DDR
i mam 350W :D

A ty masz lepszego PC i 300W i jeszcze chcesz dorąbać drugi wentyl. :P
Ja w nowym PC 400W albo więcej...
Atmosphere-studio.com:
Oferujemy wykonanie:
  • stron internetowych (w całości lub fragmentów)
  • skryptów (php, actionscript, js, html)
  • layout'ów (grafika i/lub kodowanie)
  • banerów
  • innych wybranych grafik
  • obróbki fotografii
  • jingli (przerywnik muzyczny) np. radiowych
  • ... oraz innych prac związanych z podobną tematyką.


Muzyk jako Tilnaaay : http://www.youtube.com/tilnaay
0

#7 Użytkownik jest niedostępny   Walas 

  • WebMastah
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 600
  • Dołączył: 14-maj 06
  • GG: 2959819
  • MiejscowośćKielce

Napisany 13 styczeń 2007 - 06:40

Dobra tylko jeszcze skonsultuje się z lekarzem i farmaceutom :P 159zł taki 500W Fell II ultra cichy firmy modecom :P nie wiem no zobaczymy :P
PHP? SQL? OOP?
pff...
Wal śmiało... GG:2959819
Tylko się przedstaw, i napisz w jakiej sprawie piszesz, bo mogę nie odpisać ;)
Simple Community Board Public v.0.1B http://www.scb.yoyo.pl
Simple Community Board Dev v.0.2B http://walasdld.dnsalias.com
0

#8 Użytkownik jest niedostępny   dexter007 

  • atmosphere-studio.com
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3677
  • Dołączył: 11-luty 06
  • GG: 7075403

Napisany 13 styczeń 2007 - 07:00

Ale po co mi 500W człowieku czy ty głuchniesz?
Ja mówie, że do Core2Duo i GF 7900GS bede biał 400W, a teraz mam gorszego kopa a lepszy zasilacz, a ty wyskakujesz z kumpnem 500sety...

Kup 450W albo 400W nawet.
Atmosphere-studio.com:
Oferujemy wykonanie:
  • stron internetowych (w całości lub fragmentów)
  • skryptów (php, actionscript, js, html)
  • layout'ów (grafika i/lub kodowanie)
  • banerów
  • innych wybranych grafik
  • obróbki fotografii
  • jingli (przerywnik muzyczny) np. radiowych
  • ... oraz innych prac związanych z podobną tematyką.


Muzyk jako Tilnaaay : http://www.youtube.com/tilnaay
0

#9 Użytkownik jest niedostępny   nonline 

  • Saint Inquisition
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1709
  • Dołączył: 03-czerwiec 06

Napisany 13 styczeń 2007 - 07:27

Ja mam Tracer'a 450 Watt do Durona 1.4@2.0, GF 7800GS, 1x WD Caviar 120 GB, 1x SG BARACUDA 20GB, Liteon SOHW DVD... na czyms to musi jechać... w dodatku mam manie podkręcania więc mocny zasilacz jest w cenie.
0

#10 Użytkownik jest niedostępny   Walas 

  • WebMastah
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 600
  • Dołączył: 14-maj 06
  • GG: 2959819
  • MiejscowośćKielce

Napisany 14 styczeń 2007 - 10:12

Ooops nie mam paragonu od tego zasilacza :D
no trudno...
a co może sie stać jak jest taki zasilacz słabszy?
PHP? SQL? OOP?
pff...
Wal śmiało... GG:2959819
Tylko się przedstaw, i napisz w jakiej sprawie piszesz, bo mogę nie odpisać ;)
Simple Community Board Public v.0.1B http://www.scb.yoyo.pl
Simple Community Board Dev v.0.2B http://walasdld.dnsalias.com
0

#11 Użytkownik jest niedostępny   metju 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 7
  • Dołączył: 14-styczeń 07

Napisany 15 styczeń 2007 - 08:52

rozumiem ze nie masz innego wentylatora podłaczonego do płyty głównej oprócz cpu fan wiec na zdjecieu poniżej zaznaczyłem gdzie mozesz podlaczyć


[img=http://img370.imageshack.us/img370/7345/000126dv7.th.jpg]
0

#12 Użytkownik jest niedostępny   Walas 

  • WebMastah
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 600
  • Dołączył: 14-maj 06
  • GG: 2959819
  • MiejscowośćKielce

Napisany 16 styczeń 2007 - 09:33

Co prawda to nie ta sama płyta (na powyższym zdjęciu jest więcej miejsc na taśmy IDE), ale mam te dwa wejścia. Dzięki :P
A i jeszcze tam co na tym zdjęciu jest wentylator to ja mam radiator :D
PHP? SQL? OOP?
pff...
Wal śmiało... GG:2959819
Tylko się przedstaw, i napisz w jakiej sprawie piszesz, bo mogę nie odpisać ;)
Simple Community Board Public v.0.1B http://www.scb.yoyo.pl
Simple Community Board Dev v.0.2B http://walasdld.dnsalias.com
0

#13 Użytkownik jest niedostępny   metju 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 7
  • Dołączył: 14-styczeń 07

Napisany 16 styczeń 2007 - 11:21

no podałeś nazwe wcześniej, wiec wpisałem na googlach i pierwsza lepsza wziołem ;]
0

#14 Użytkownik jest niedostępny   Walas 

  • WebMastah
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 600
  • Dołączył: 14-maj 06
  • GG: 2959819
  • MiejscowośćKielce

Napisany 16 styczeń 2007 - 11:27

powtórze jeszcze pytanie które mnie nurtuje

Cytuj

Co jeśli zasilacz będzie miał za małą moc?

po prostu komputer sie nie włączy?
PHP? SQL? OOP?
pff...
Wal śmiało... GG:2959819
Tylko się przedstaw, i napisz w jakiej sprawie piszesz, bo mogę nie odpisać ;)
Simple Community Board Public v.0.1B http://www.scb.yoyo.pl
Simple Community Board Dev v.0.2B http://walasdld.dnsalias.com
0

#15 Użytkownik jest niedostępny   metju 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 7
  • Dołączył: 14-styczeń 07

Napisany 17 styczeń 2007 - 12:05

nie wydaje mi się ze do takiej sytaucji nie dojdzie, przynajmniej sie nie spotkałem jeszcze. po drugie zasilacze maja filtry przeciwzwarciowe, przeciwprzeciążeniowe takze raczej nic sie nie stanie (nie powinno) a nie spotkałem sie jeszcze co sie dzieje w skrajnych warunkach takze powiedziec ci nie moge. ale radze zakupic lepszy zasilacz, i odradzam jak tam wczesniej pisałes modecom feel II, czy tez jakiegos tracera! nie sugeruj sie tym iz np taki tracer ma 450W a np inny w tej samej cenie ma mniej. ja osobiście radził bym jesli chodzi o modecomy to serie MC nie FEEL, lub tez jakiegoś CHIEFTEC-a które sa w dosyć rozsadnej cenie a znacznie lepiej beda tzymać napięcia pod obciazeniem niz feel czy tracer. jak bedziesz sie juz intensywnie rozgladal za zakupem zasilacza, radze zaczerpnać informacji z forum.purepc.pl gdzie napewno dowiesz sie co kupic!
0

#16 Użytkownik jest niedostępny   gamerz89 

  • Rozgadany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 77
  • Dołączył: 07-sierpień 14

Napisany 21 grudzień 2014 - 09:46

Jeśli masz 3 piny to zainwestuj w wersję P, Fander robi takie np ten :
http://proline.pl/?p=FRX3-14020P

Posiadam ten sam model tylko 4 pinowy i jestem zadowolony.
0

#17 Użytkownik jest niedostępny   wazonor 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1
  • Dołączył: 14-wrzesień 15

Napisany 14 wrzesień 2015 - 08:13

Ja mam zasilacz 300w i czasami stwarza problemy (minimalnie slabszy komp , tez 2 wentyle ;p)
http://www.galeriadomow.pl
0

#18 Użytkownik jest niedostępny   nhoncon 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1
  • Dołączył: 11-lipiec 16

Napisany 11 lipiec 2016 - 02:52

Very helpful information. Thanks for taking time to share for us

http://1buy.vn http://halongwave.com http://8866.vn

Ten post był edytowany przez nhoncon dnia: 11 lipiec 2016 - 02:53

0

Prześlij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


               
           
       
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)
       

Legalne.info dokłada wszelkich starań, aby traktować klientów uczciwie i otwarcie, przy uwzględnieniu najlepszych praktyk. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania naszego serwisu. Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies oraz w jaki sposób z nich korzystamy, kliknij tutaj