Forum.Legalne.info: Ip zewnętrzne... - Forum.Legalne.info

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Shoutbox

    Rozszerz pole shoutboxa

Ikona Zaloguj się na forum

    • Login:
    • Hasło:


    Zapamiętaj mnie
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Ip zewnętrzne...

#1 Użytkownik jest niedostępny   master215k 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 13
  • Dołączył: 17-March 09

  Napisany 17 March 2009 - 04:52 PM

Witam!

Niedawno wysłałem e-maila do admina mojej sieci z zapytaniem o ip zewnętrzne i oto co dostałem:

Cytuj

Adres zewnętrzny ma Pan cały czas ale na porcie WAN modemu ADSL.
Może Pan przekierować wymagane porty na komputer za modemem albo przenieść połączenie PPPoE na komputer (wtedy to komputer dostanie ten adres)


Mógłby ktoś jaśniej to opisać od tegoż admina, bo ja kompletnie nie wiem o co chodzi... :P

PS. Wiem ze mógłbym zapytać się tego admina, ale nie chcę mu zawracać głowy... ;)
0

#2 Użytkownik jest niedostępny   Manimatrix 

  • Nieobecny
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1267
  • Dołączył: 24-April 06
  • MiejscowośćŚlepowola

Napisany 19 March 2009 - 07:19 PM

Gdy tak mialem to chodzilo o ustawienie portow w routerze. Posiadasz takowy?
0

#3 Użytkownik jest niedostępny   master215k 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 13
  • Dołączył: 17-March 09

Napisany 20 March 2009 - 02:47 PM

Tak, a dokładnie Linksys'a...
0

#4 Użytkownik jest niedostępny   nonline 

  • Saint Inquisition
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1709
  • Dołączył: 03-June 06

Napisany 20 March 2009 - 03:59 PM

Linksysy najczęsciej stoją na http://192.168.1.1/
Logujesz się do ustawień routera, wchodzisz w zakładkę "Status" i tam będziesz miał podany twój zewnętrzny adres IP (ten przydzielany od providera)
0

#5 Użytkownik jest niedostępny   Manimatrix 

  • Nieobecny
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1267
  • Dołączył: 24-April 06
  • MiejscowośćŚlepowola

Napisany 21 March 2009 - 10:29 AM

Jeszcze pozostaje kwestia przekierowywania portow. Wchodzisz w zakladke Applications & Gaming i wpisujesz aplikacje, port i nr Twojego IP. Nie mam niestety linku do zadnego poradnika, ale tyle chyba powinno wystarczyc.
0

#6 Użytkownik jest niedostępny   Vebners 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 7
  • Dołączył: 04-January 16

Napisany 13 January 2016 - 10:55 AM

No to po problemie możesz sobie zmienić te ip albo sprawdzić zewnętrzne na modemie swoim w domu skoro takowy masz
0

#7 Użytkownik jest niedostępny   powittal 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3
  • Dołączył: 17-October 16

Napisany 25 October 2016 - 09:58 AM

Dokładnie, nie ma co kombinować więcej jak można sje zmienić przez modem.
0

Prześlij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


               
           
       
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień