Forum.Legalne.info: Kursor - Forum.Legalne.info

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Shoutbox

    Rozszerz pole shoutboxa

Ikona Zaloguj się na forum

    • Login:
    • Hasło:


    Zapamiętaj mnie
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Kursor

#1 Użytkownik jest niedostępny   Nether 

  • Newbie hehe
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2254
  • Dołączył: 20-March 06
  • MiejscowośćSkoczów

Napisany 16 August 2006 - 07:42 AM

Wiele osób chce miec piekną strone,ale przeszkadza im kursor wolą mieć motylka biedronke piłeczke i wiele innyc(w szczególności dziewczyny)ale to nie o tym teraz pisze.
Pokaże wam jak prosto zmienic kursor na swojej stronie.
body {
cursor:kursor;
}

Gdzie w miejsce "kursor"wklejamy jedna z czcionek
Pamiętając,ze może mieć rozszeżenie tylko"CURlubANI
Cur dla zwykłych a Ani dla animowanych:)
Jeśli ktoś znalazł ciekawy kursor w necie to jest inny sposob,zeby wsadzic na strone
body {
cursor: adres.ani);
}

adres*-link
Ja wsadziłem kursor w BODY dlatego będzie on na całej stronie można to jakoś zmienic wstawiajac literki,ale po co;]
Lista kursorów zainstalowanych na Windowsie:
hand,
crosshair,
move,
wait,
text,
auto,
help,
w-resize,
s-resize,
sw-resize,
se-resize,
n-resize,
ne-resize,
nw-resize,
e-resize.

Tutorial by Haker007

P.S wiem,ze to może byc podejzane,że drugi tutek w tak krutkim czasie,ale tamten to próbowałem bo potrzebne mi było na portfolio,a ten to kiedys mi podpowiedział kuzyn jak wsadzic reszty dowiedziałem sie sam:)
Kiedyś coś tutaj się pojawi...
0

#2 Użytkownik jest niedostępny   Saddam92 

  • Ojciec dyrektor
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2258
  • Dołączył: 16-April 06
  • GG: 4033804

Napisany 16 August 2006 - 12:10 PM

Prosze cie o edycje i napisanie go bardziej po polsku, napisz gdzie wklejasz ten kod, oraz powiedz mi dlaczego piszesz ze pliki w formacie .cur albo .ani to czcionki ?? Popraw i bedzie okej...
0

#3 Użytkownik jest niedostępny   wt_Ewelinka 

  • Security researcher:)
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 924
  • Dołączył: 13-August 06

Napisany 16 August 2006 - 12:14 PM

Popieram powyższą prośbę...

A jak zdefiniować na stronie własny kursor np. w kształcie ulubionej postaci z anime :)
cursor: url('sciezka_do_kursora');


Może się przyda :)
私はエウエリンです ^^
--------------
Moje tutoriale:
CHMOD | Porcjowanie baz danych | Naciśnięcia klawiszy | Odliczanie czasu
0

#4 Użytkownik jest niedostępny   Nether 

  • Newbie hehe
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2254
  • Dołączył: 20-March 06
  • MiejscowośćSkoczów

Napisany 16 August 2006 - 12:28 PM

Cytuj

Cur dla zwykłych a Ani dla animowanych:)

a to co?? pisze przeciez:)

Cytuj

A jak zdefiniować na stronie własny kursor np. w kształcie ulubionej postaci z anime

Tak jak animowany to link.ani a jak zwykłe to link.cur:)

Fajnie,ze sie podoba:D
Kiedyś coś tutaj się pojawi...
0

#5 Użytkownik jest niedostępny   Saddam92 

  • Ojciec dyrektor
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2258
  • Dołączył: 16-April 06
  • GG: 4033804

Napisany 16 August 2006 - 12:49 PM

Źle mnie zrozumiałeś... DOPÓKI NIE NAPISZESZ TEGO PO POLSKU TO SIE NIE PODOBA - MUSISZ LEPIEJ OPISAĆ I UŻYWAĆ BARDZIEJ SKŁADNYCH ZDAŃ - czy teraz rozumiesz ??

a moje pytanie może wynikało z tego ze nie zrozumiałem wszystkiego co napisałeś...
0

#6 Użytkownik jest niedostępny   wt_Ewelinka 

  • Security researcher:)
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 924
  • Dołączył: 13-August 06

Napisany 16 August 2006 - 01:04 PM

@Haker007: Jeżeli dobrze widzę to mojej metody nie podałeś albo Ci ją ucięło :P
私はエウエリンです ^^
--------------
Moje tutoriale:
CHMOD | Porcjowanie baz danych | Naciśnięcia klawiszy | Odliczanie czasu
0

#7 Użytkownik jest niedostępny   krisu wielki 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 6
  • Dołączył: 16-July 07
  • GG: 283869

Napisany 20 November 2007 - 04:48 PM

spoko
0

#8 Użytkownik jest niedostępny   galanonim 

  • Zaawansowany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 365
  • Dołączył: 31-January 07
  • MiejscowośćNadarzyn

Napisany 04 January 2009 - 09:24 AM

<style>
body{
cursor: url("cursorpack/aero_aero_link.cur"), hand;
cursor: url("cursorpack/aero_arrow.cur"), default;
}
<style>


Czu na linku pokazuje się zwykła windowsowa rączka?
Dodaj obrazek PORTAL.SIEKIER.PL - strona o mnie, o mojej pasji, zainteresowaniach, nowinkach i innych ważnych dla mnie rzeczach. Zapraszam Dodaj obrazek

Jeśli pomogłem, kliknij Dodaj obrazek przy moim poście Dodaj obrazek
0

Prześlij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


               
           
       
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień