Forum.Legalne.info: napis na obrazku - Forum.Legalne.info

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Shoutbox

    Rozszerz pole shoutboxa

Ikona Zaloguj się na forum

    • Login:
    • Hasło:


    Zapamiętaj mnie
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

napis na obrazku

#1 Użytkownik jest niedostępny   piterLGC 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2
  • Dołączył: 05-July 10

Napisany 05 July 2010 - 08:45 AM

Siema
chcialbym uzyskac taki efekt http://i46.tinypic.com/aujdyr.png zeby ten napis na obrazku byl na przezroczystym tle..

edit.
chyba zly dzial, prosze o przeniesienie
0

#2 Użytkownik jest niedostępny   asdfghjkl 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 176
  • Dołączył: 08-February 11

Napisany 05 July 2010 - 11:12 AM

link nie działa
0

#3 Użytkownik jest niedostępny   piterLGC 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2
  • Dołączył: 05-July 10

Napisany 06 July 2010 - 10:30 AM

link odswiezony
0

#4 Użytkownik jest niedostępny   nansss 

  • Ekspert
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 520
  • Dołączył: 28-March 09

Napisany 06 July 2010 - 11:42 AM

Zapraszam na

http://www.progressivered.com/cu3er/
0

#5 Użytkownik jest niedostępny   centurionis 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 20
  • Dołączył: 10-November 10
  • GG: 13617378

Napisany 16 November 2010 - 12:56 PM

A to nie jest czasem tak, że wklejasz obrazek w background danej tabeli, z przygotowanym miejscem na text? Potem wklejasz tg w tabelę, w miejsce, gdzie chcesz pisać tekst i gotowe? Mi się wydaje, że tak jest o wiele szybciej i skuteczniej, aniżeli cudowanie i szukanie skryptów. Ale możliwe, że źle myślę :D
0

#6 Użytkownik jest niedostępny   Bangeusz 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 21
  • Dołączył: 30-April 10
  • GG: 7299462

Napisany 27 December 2010 - 10:35 PM

Patrząc na tego screena co wysłałeś, jestem przekonany, że jest to slider z jQuery. Przegoogluj 'slider jQuery', a na pewno znajdziesz identyczny efekt. W sumie zastosowałem coś takiego na swojej witrynie (Screen witryny). Chcę jeszcze dodać, że te obrazki się zmieniają co kilka sekund. Powodzenia ;)
Choć obiektywnie prawie wcale.
0

Prześlij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


               
           
       
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień