Forum.Legalne.info: [Neostrada TP] Livebox TP - zmiana IP - Forum.Legalne.info

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Shoutbox

    Rozszerz pole shoutboxa

Ikona Zaloguj się na forum

    • Login:
    • Hasło:


    Zapamiętaj mnie
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[Neostrada TP] Livebox TP - zmiana IP

#1 Użytkownik jest niedostępny   stylionn 

  • Rozgadany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 59
  • Dołączył: 08-October 06
  • GG: 9171368

Napisany 02 February 2007 - 02:17 AM

Witajcie... postanowiłem ten wątek umieścić tutaj. Jak źle, to prosze modków o uporządkowanie tego. ;)

Mam pytanie... jak zmienić główny adres IP? :P

Czy da się to wykonać? :P

Pozdrawiam. ;)
0

#2 Użytkownik jest niedostępny   sirkamelot 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 135
  • Dołączył: 22-January 07

Napisany 02 February 2007 - 11:18 AM

Co najwyżej możesz zrobić przekierowanie na wybraną przez siebie domenę, dlatego że IP jest Tobie przydzielane automatycznie od dostawcy. Sam nie masz żadnego wpływu na swój numer.
http://no-ip.com
0

#3 Użytkownik jest niedostępny   pbnan 

  • Elita
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1465
  • Dołączył: 25-November 06
  • MiejscowośćOsiek almost City :)

Napisany 02 February 2007 - 06:36 PM

Zresetuj Livebox (nie jego ustawienia, tylko żeby ponownie musiał się "połączyć") - Neostrada ma dynamiczne IP, dlatego zaraz po tym będziesz miał inne IP. Możesz także skorzystać z jakiegoś proxy ;]
GCS/GM d++(-) s+++:+>++ a--- C++++ UL+++ P! L+++ E---@ W+++ N o? K- w>+ O? M->+ V? PS+ PE+(-) Y? PGP+ t 5? X+ R+ tv--(+) b++ Dl+ D G e-- h! r !y+
0

#4 Użytkownik jest niedostępny   pagenoare 

  • Python <3
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1664
  • Dołączył: 28-July 06
  • MiejscowośćToruń

Napisany 02 February 2007 - 06:43 PM

są również programy specialne, ktore ci zmieniaja ip.

Np. HideIp.
Dodaj obrazek
0

#5 Użytkownik jest niedostępny   pbnan 

  • Elita
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1465
  • Dołączył: 25-November 06
  • MiejscowośćOsiek almost City :)

Napisany 02 February 2007 - 07:08 PM

One korzystają właśnie z ww. proxy, i nie jest pewien, czy Ci zmienią IP samego routera (Liveboxa) :P
GCS/GM d++(-) s+++:+>++ a--- C++++ UL+++ P! L+++ E---@ W+++ N o? K- w>+ O? M->+ V? PS+ PE+(-) Y? PGP+ t 5? X+ R+ tv--(+) b++ Dl+ D G e-- h! r !y+
0

#6 Użytkownik jest niedostępny   stylionn 

  • Rozgadany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 59
  • Dołączył: 08-October 06
  • GG: 9171368

Napisany 04 February 2007 - 01:20 AM

Dobra... Neostrada ma dynamiczne IP, ale zostaje przydzielony również osobisty IP...

I teraz tak...

Obawiam sie... ze wpadlem z eDonkeyem... i mam problemik...

Bo niechcacy nacisnalem na bannerek w programie i mi wywalilo informacje o tym, ze moj IP zostal namierzony itd... No i... co z tym fantem mozna teraz zrobic? :/
0

#7 Użytkownik jest niedostępny   damilog 

  • Zaawansowany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 445
  • Dołączył: 20-May 06

Napisany 04 February 2007 - 03:28 AM

A ja nadal nie wiem co to ten lifebox jest. Pierwszy raz słyszę. W necie również nic na jego temat nie ma.
Czy to coś w stylu życia w pudełku?
Z usług jakiego operatora internetowego korzystasz i co to za łącze jest.
I napisz co to ten lifebox, daj jakies namiary na stronke z opisem tego.


PS Wiem że trochę złośliwie ale denerwuje mnie jak ktoś ma problem i nie umie napisać jednego ze słów kluczowych poprawnie.
Ja korzystam z KateOS , a Ty? Odwiedź też forum w którym jest użyty Template mojego autorstwa. Został on zrobiony specjalnie dla niego. Bądź legalny, korzystaj z Kasi.
Dodaj obrazek
0

#8 Użytkownik jest niedostępny   pbnan 

  • Elita
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1465
  • Dołączył: 25-November 06
  • MiejscowośćOsiek almost City :)

Napisany 04 February 2007 - 07:12 PM

@damilog: napisałem w pierwszym swoim poście - Livebox.

@stylionn: nic nie poradzisz. Prawdopodobnie to tylko żart...
GCS/GM d++(-) s+++:+>++ a--- C++++ UL+++ P! L+++ E---@ W+++ N o? K- w>+ O? M->+ V? PS+ PE+(-) Y? PGP+ t 5? X+ R+ tv--(+) b++ Dl+ D G e-- h! r !y+
0

#9 Użytkownik jest niedostępny   stylionn 

  • Rozgadany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 59
  • Dołączył: 08-October 06
  • GG: 9171368

Napisany 04 February 2007 - 10:24 PM

No nie wiem... Prawdopodobnie tak... Ale mimo wszystko... Nastrachalem sie niemalo...

Nie sciagam tego "hurtowo" ale mimo wszystko... eh...

No juz 4 dni minely... Policja juz by przyszla xD

Damilog... eh, Livebox... mój błąd... Srry.
0

#10 Użytkownik jest niedostępny   Paweł 

  • Zaawansowany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 481
  • Dołączył: 22-February 06

Napisany 12 March 2008 - 05:03 PM

aby zmienić ip to zresetuj router albo ściągnij se
Livebox_Reconnect_2.0_Pro

aha i nie da sie zmienić ip Routera
0

Prześlij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


               
           
       
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień