Forum.Legalne.info: Od rejestracji do strony - Poradnik - Forum.Legalne.info

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Shoutbox

    Rozszerz pole shoutboxa

Ikona Zaloguj się na forum

    • Login:
    • Hasło:


    Zapamiętaj mnie
  • 2 Stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Od rejestracji do strony - Poradnik Wielu ludzi pyta się - Jak robić bazę danych, ftp nie działa itepe.

#1 Użytkownik jest niedostępny   G.A.S 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 125
  • Dołączył: 21-February 06
  • MiejscowośćDrogomyśl

Napisany 05 March 2006 - 12:53 PM

Zamieszczam tutaj poradnik, bo chyba nikt nie ma zamiaru odpowiadać osobno każdemu użytkownikowi "Bazę danych robi się tak" "Konfiguruję się to tak" et cetera, et cetera. Oto prosty poradnik dla newbie

REJESTRACJA
No jasne, że trzeba zaczynać od rejestracji. No więc wchodzimy na stronę główną yoyo.pl i w lewym górnym rogu wciskamy przycisk "ZAŁÓŻ KONTO"
Dodaj obrazek
Potem dowiadujemy się, że zakładanie kont jest nieaktywne
Dodaj obrazek
Potem, jak naprawiąten problem, zarejestrujmy się [rejestracja łatwa jak nie wiem co, więc obrazka nie zamiesczam.
ZAKŁADAMY BAZĘ MYSQL
Tutaj tez nieopłaca się dodawanie obrazka. Starczy, że po zalogowaniu na stronę schodzimy na jej dól i szukamy przycisku "Załóż bazę MySQL" (Wyjątkowo nie szukamy tego przycisku w Google)
W nazwie bazy danych dajemy np. przyklad , użytkownik przyklad , haslo przyklad . Potem na końcu przepisujemy tekst z obrazka by sprawdzić, czy nie jestem robotem marnującym konta yoyo.pl
ZAKŁADAMY STRONĘ
Gdzieś tam, nad bazą danych mySQL w panelu głównym mamy przycisk
Dodaj obrazek
I wypełniamy formularz
Dodaj obrazek
Uwaga! Jeśli dałeś jakiegoś CMSa w "Preinstalacji" to nie czytaj dalej, bo CMS już masz! A poradniki dotyczące instalowania CMSa znajdziesz na forum.
WSADZAMY PLIKI NA SERWER
Jeśli np. masz własnego CMSa, albo twój CMS z którego chcesz korzystać nie znajduję się na liście preinstalacji, albo masz własną stronę html gotową, ściągnij program Total Commander, zainstaluj go i czytaj dalej [UWaga! Ja korzystam z polskiej wersji!]
TOTAL COMMANDER
Załączamy T.C. i postępujemy tak:
Dodaj obrazek
(wciskamy przyciski obramowane na czerwono
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
I wciskamy ok
Zaznaczamy stronę na liście po lewej i wciskamy przycisk połącz lub po protsu ENTER
Dodaj obrazek
Dalej łatwo - Zazwyczaj lista plików na serwerzep pojawia się po lewej stronie, więc po prawej stronie szukamy plików do wsadzenia na serwer (zaczyname od dysku C:/ )
Następnie zaznaczamy te pliki prawym/lewym przyciskiem myszy, przytrzymujemy je i przenosimy je na lewą listę. Porady dotyczące instalacji CMSa znajdziemy w innych poradnikach, a jeśli takowych nie ma, to polecma korespondencję z profesjonalnymi Webmasterami.
[PS] Użytkownik podczas pisania poradnika słuchał motywu piosenki z Archiwum X i Terisa, więc za niedogondości winić tę gry.
Hej hej elo zioom
0

#2 Użytkownik jest niedostępny   marcinn12 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 46
  • Dołączył: 08-March 06

Napisany 08 March 2006 - 12:43 PM

Nie wiedziełem gdzie to napisać ale sądze że to bedzie dobre miejsce.
Problem wyglada następująco chcąć założyć nową stronke w panelu ciągle mi wyskakuje "Podana nazwa nie jest poprawna. Jeżeli sądzisz przeciwnie, daj nam znać." - oczywiscie dałem no ale odp. nie ma więc pisze na forum;( Jestem pewien że dobry adresik wpisuje, np wpisywałem: http://www.marcinn12.yoyo.pl www.marcinek12.yoyo.pl itp. chyba ze 30 róznych i żaden nie działa :mellow:
Kiedyś udało mi sie założyć stronke ale niestety przez swoją głupote kiedy czysciłem i uwałem pliki z serwerka usunełem także jakis głowny plik, index i mi usuneło stronke po jednym dniu.
Prosze o pomoc i wskazówki co zrobic aby stworzyć to strone :(
0

#3 Użytkownik jest niedostępny   G.A.S 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 125
  • Dołączył: 21-February 06
  • MiejscowośćDrogomyśl

Napisany 08 March 2006 - 01:35 PM

jakbyśchciał mieć adres: www.przyklad.yoyo.pl to w tym pieerwszym okienku wpisujemy "przyklad"
a nie www.przyklad.yoyo.pl :)
Hej hej elo zioom
0

#4 Użytkownik jest niedostępny   marcinn12 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 46
  • Dołączył: 08-March 06

Napisany 09 March 2006 - 08:18 AM

Dziękuje bardzo, dziwne że nawet o tym nie pomyślałem <_< wszystko działa jak należy :)
0

#5 Użytkownik jest niedostępny   kuba9449 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 26
  • Dołączył: 26-February 06

Napisany 13 March 2006 - 09:06 PM

Wszystko ładnie, pięknie tylko kiedy będzie można sie rejestrować?!
0

#6 Użytkownik jest niedostępny   Nether 

  • Newbie hehe
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2254
  • Dołączył: 20-March 06
  • MiejscowośćSkoczów

Napisany 21 March 2006 - 12:52 PM

Pisze w aktualnosciach ze czekają na nowy serwer moze w tym tygodniu :P
Kiedyś coś tutaj się pojawi...
0

#7 Użytkownik jest niedostępny   *2fast4u 

  • Zaawansowany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 443
  • Dołączył: 17-March 06

Napisany 21 March 2006 - 01:25 PM

Mam nadzieję bo nie mogę się doczekac :(
0

#8 Użytkownik jest niedostępny   pako 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 10
  • Dołączył: 31-March 06

Napisany 31 March 2006 - 04:02 PM

Działa :D thx :D
0

#9 Użytkownik jest niedostępny   Devilpro 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2
  • Dołączył: 26-April 06

Napisany 26 April 2006 - 02:30 PM

niech ktos poprawi ten poradnik bo ikonki na poczatku nie dzialaja i niewiem co wcisnac xD
0

#10 Użytkownik jest niedostępny   kartofel221 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 122
  • Dołączył: 29-April 06
  • GG: 6454411
  • Miejscowośćjesteś?

  Napisany 29 April 2006 - 09:18 PM

kto mi pomorze jak wchodze na strone i wpisuje dane zeby uaktualnic strone i jak nacisne dalej to mi wyskakuje tak - Unable to establish connection to MySQL
2002 : Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
o co w tym chodzi??
Ktoś mi mowil ze niemam tabelek w PMA sprawdzalem i nie mam mozna to jakos naprawic??
Zapraszam na forum ogólnotematyczne! www.forum.tapetosik.com
Rejestrujcie się!
0

#11 Użytkownik jest niedostępny   Gniewomir 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 38
  • Dołączył: 17-May 06

Napisany 17 May 2006 - 11:19 PM

Też jestem zainteresowany odpowiedzią na powyższe pytanie.
0

#12 Użytkownik jest niedostępny   kartofel221 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 122
  • Dołączył: 29-April 06
  • GG: 6454411
  • Miejscowośćjesteś?

Napisany 24 May 2006 - 07:09 PM

Już rozwiązałem ten problem :) wystarczy zainstalować php by przemo i wtedy automatycznie tabele się wgrają :P
Zapraszam na forum ogólnotematyczne! www.forum.tapetosik.com
Rejestrujcie się!
0

#13 Użytkownik jest niedostępny   nadoll1.yoyo.pl 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 27
  • Dołączył: 20-July 06
  • GG: 227139
  • MiejscowośćŻelistrzewo

Napisany 22 July 2006 - 10:09 AM

może zrobicie preinstalację phpbb by daro do ściągnięcia jest na http://darobb.org/fo...nload.php?id=39 ?
Piszcie na ICQ: 296440046
0

#14 Użytkownik jest niedostępny   masterklanu 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3
  • Dołączył: 12-August 06

  Napisany 12 August 2006 - 08:20 PM

a ja chcialbym zebyscie jeszcze opisali co sie wpisuje w momencie,gdy wchodze na www.przyklad.yoyo.pl/setup.php co tam zrobic??
0

#15 Użytkownik jest niedostępny   pshemo23 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 215
  • Dołączył: 03-May 06
  • MiejscowośćKędzierzyn-Koźle

Napisany 12 August 2006 - 08:52 PM

http://www.webtips.p...?showtopic=4273 Wejdź tutaj! Wszystko jest ładnie wytłumaczone.
0

#16 Użytkownik jest niedostępny   MartinVanSpider 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 122
  • Dołączył: 26-September 06
  • GG: 3911173
  • MiejscowośćRuda Śląska

Napisany 27 March 2007 - 06:23 PM

trzeba by było odświeżyć troszkę poradniczek, bo nowy design i wszystko inaczej B)
Dodaj obrazek
0

#17 Użytkownik jest niedostępny   smarcel 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1
  • Dołączył: 14-August 07
  • GG: 850944

Napisany 14 August 2007 - 04:07 PM

Kidy w YoYo.pl w preinstalcji bedzie dotsepny soft PHP-Fusion ? :angry:
0

#18 Użytkownik jest niedostępny   marines 

  • Zaawansowany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 389
  • Dołączył: 01-April 06

Napisany 14 August 2007 - 04:09 PM

Zobacz postsmarcel, o Aug 14 2007, 05:07 PM, powiedział:

Kidy w YoYo.pl w preinstalcji bedzie dotsepny soft PHP-Fusion ? :angry:

a tak ciężko jest pobrac paczkę i zainstalowac samemu? :angry:
0

#19 Użytkownik jest niedostępny   Dziku86 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2
  • Dołączył: 01-March 08
  • GG: 9781730

Napisany 06 March 2008 - 11:07 PM

Witam! Jestem nowy i jestem zamotany. Jak mam usunąć katalog instalacyjny?
0

#20 Użytkownik jest niedostępny   Marcho 

  • Ekspert
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 933
  • Dołączył: 30-March 06
  • GG: 7118788
  • MiejscowośćPoznań

Napisany 07 March 2008 - 05:29 PM

Wchodzisz na "eftepe", zaznaczasz katalog instalacyjny i naciskasz delete na klawiaturze.
0

Prześlij ten temat:


  • 2 Stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


               
           
       
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień