Forum.Legalne.info: [Photoshop cs2] Obramowanie - Forum.Legalne.info

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Shoutbox

    Rozszerz pole shoutboxa

Ikona Zaloguj się na forum

    • Login:
    • Hasło:


    Zapamiętaj mnie
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[Photoshop cs2] Obramowanie Pytanie

#1 Użytkownik jest niedostępny   Bixon 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3
  • Dołączył: 25-March 07

Napisany 27 March 2007 - 08:09 PM

Witam !
Posiadam Photoshop cs2.
Chciałbym zrobic dookoła mojego userbara obramowanie, jak na tych userbarach :

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Zależy mi na tym, by ktoś wytłumaczył jak to robic w cs2... Z tego co widziałem (porównując różne z kolegami) to o wiele różni się on od innych...
Z góry dzięki...
0

#2 Użytkownik jest niedostępny   gewur 

  • Hmm...
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 552
  • Dołączył: 09-September 06
  • GG: 4522541
  • MiejscowośćZ Polski

Napisany 27 March 2007 - 10:34 PM

Wydaje mi sie ze jest to kwestja dania obramowania do srodka + dodania cieniow badz jakiegos uwypuklenia
Ale jak mowie jest to moje przypuszczenie a aktualnie nie mam dostep do ps'a
--
Magic Exist
\ >)WfP@1-0{sl'd}[ds{~}s{Dw2<}:-$(< \
--
--------------------
0

#3 Użytkownik jest niedostępny   Bixon 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3
  • Dołączył: 25-March 07

Napisany 27 March 2007 - 10:38 PM

Hmm...kolega mi na gg ciut próbował tłumaczyc, ale u niego i u mnie jest zupełnie inaczej... :(
0

#4 Użytkownik jest niedostępny   gewur 

  • Hmm...
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 552
  • Dołączył: 09-September 06
  • GG: 4522541
  • MiejscowośćZ Polski

Napisany 27 March 2007 - 10:44 PM

Moze zadam proste pytanie : Na ile oceniasz swoje zdolnosci w ps od 1-10 ?
--
Magic Exist
\ >)WfP@1-0{sl'd}[ds{~}s{Dw2<}:-$(< \
--
--------------------
0

#5 Użytkownik jest niedostępny   eraevion 

  • Elita
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1439
  • Dołączył: 13-July 06
  • GG: 2476024
  • MiejscowośćLubichowo

Napisany 28 March 2007 - 06:02 AM

Proponuję zrobić tak:
Nowa warstwa, wypełniasz ją kolorem białym; ustawiasz 'Fill' (wypełnienie) warstwy na 0%.
Następnie klikasz PPM na tę warstwę, wchodzisz w 'Blending options'; na samym końcu listy po lewej stronie masz napis 'Stroke' - jest to obramowanie.

Zaznaczasz ten element, a tam to już możesz ustawić wszystko dot. obramowania - miejsce (dla userbarów polecam Inside bądź Center), grubość (dla userbarów 1px) i kolor.

Pozdrawiam :)
0

#6 Użytkownik jest niedostępny   Squealer 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 7
  • Dołączył: 27-March 07
  • GG: 182708

Napisany 28 March 2007 - 08:56 AM

ja zrobilem maly videoart oczywiscie nie staranie ale chailem tylko pokazac czym sie mozesz kierowac ;]
a i jeszcze mozesz sie pobawic filtrami zeby wyszlo tak jak on ma http://video.google.pl/videoplay?docid=5523241745254844394
0

Prześlij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


               
           
       
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień