Forum.Legalne.info: [Photoshop]Matrix - Forum.Legalne.info

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Shoutbox

    Rozszerz pole shoutboxa

Ikona Zaloguj się na forum

    • Login:
    • Hasło:


    Zapamiętaj mnie
  • 2 Stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[Photoshop]Matrix

#1 Użytkownik jest niedostępny   musialmati 

  • Elita
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1507
  • Dołączył: 11-April 06
  • GG: 64123622
  • MiejscowośćWrocek

Napisany 20 May 2006 - 08:50 AM

Tut by musialmati ;)

1. Robimy w PS nowy dokument o obojętnych wymiarach z białym tłem :)
2. Ustawiamy kolor na czarny i robimy nową warstwe
3. Robimy filtr-tekstura-ziarno
4. Ustawiamy oba parametry na maxa a rodzaj ziarna-pionowo
5. Znów Filtr-Artystyczne-Blask neonu
6. Kolor-jasny zielony, jasność-20, wielkość-5
7. Kolejny filtr: Filtr-stylizacja-żarzące się krawędzie
8. Parametry: Szerokość-1, jasność-5, gładkość-1
9. Przechodziy do Imageready
10. Duplikujemy ramke
11. Na 2 ramce przesuwamy obrazek do połowy ekranu w dół
12. Robimy Zaznacz-wczytaj zaznaczenie-warstwa...
13. Wybiermay teraz Obrazek-Kadruj
14. Przechodzimy na 1 ramke i robimy wtrącenie 5 klatek
15. Koniec.

UWAGA: nie robimy animacji od ostatniej klatki do pierwszej! Robimy tylko od pierwszej do ostatniej-5 klatek!

Wyszło mi takie coś: Dodaj obrazek

Ale zrobiłem troche inne prarmetry. Jezeli zrobicie wszystko tak jak na tutorialu, wszystko wyjdzie ładniej :)
Szukam sponsora na podpis!
Podpis sponsorują:
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

#2 Użytkownik jest niedostępny   dexter007 

  • atmosphere-studio.com
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3677
  • Dołączył: 11-February 06
  • GG: 7075403

Napisany 20 May 2006 - 09:38 AM

Ciekawe...ale znów prosze o obrazki...tak jest lepiej...
Atmosphere-studio.com:
Oferujemy wykonanie:
  • stron internetowych (w całości lub fragmentów)
  • skryptów (php, actionscript, js, html)
  • layout'ów (grafika i/lub kodowanie)
  • banerów
  • innych wybranych grafik
  • obróbki fotografii
  • jingli (przerywnik muzyczny) np. radiowych
  • ... oraz innych prac związanych z podobną tematyką.


Muzyk jako Tilnaaay : http://www.youtube.com/tilnaay
0

#3 Użytkownik jest niedostępny   Saddam92 

  • Ojciec dyrektor
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2258
  • Dołączył: 16-April 06
  • GG: 4033804

Napisany 20 May 2006 - 01:41 PM

jeszcze warto by było poracowac nad troche wieksza iloscia klatek, bo tak to sie wszystko powtarza... tutek spoks... lece wybprubowac..
0

#4 Użytkownik jest niedostępny   musialmati 

  • Elita
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1507
  • Dołączył: 11-April 06
  • GG: 64123622
  • MiejscowośćWrocek

Napisany 13 July 2006 - 02:54 PM

I co Saddam? Wyszło?
Szukam sponsora na podpis!
Podpis sponsorują:
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

#5 Użytkownik jest niedostępny   aseeon 

  • The Time
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1519
  • Dołączył: 23-May 06

Napisany 13 July 2006 - 07:15 PM

Po raz n-ty musialmati dodałeś tutorial bez screenów... Już ci coś kiedyś o tym mówiłem... Do tego bez tagów...
Pamiętaj, że gdy piszesz coś, doskonale wiedząc, że nie masz na dany temat zielonego pojęcia, Bóg zabija kotka!
0

#6 Użytkownik jest niedostępny   daros17 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 240
  • Dołączył: 28-April 06
  • MiejscowośćWarszawa

Napisany 05 December 2006 - 04:57 PM

mam pytanie jestem w punkcie 10 jak się doplikuje ramke?? mam PC CS2
i o co chodzi w punkcie 12 nie rozumiem odp ktos :)
0

#7 Użytkownik jest niedostępny   Lord Gabrys I 

  • Zaawansowany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 329
  • Dołączył: 11-September 06

Napisany 05 December 2006 - 05:50 PM

Bardzo ladny efekt, ale tak jak moi poprzednicy mysle ze warto jednak by bylo dac screeny bo niektorzy maja ze zrobienie tego problem.
/\
Noob: Co to jest za kreska kto ja w ogole tutaj zrobil?
Uzytkownik webtips.pl: To moderatorzy ja tu wstawili
Noob: Aha fajna kreska naprawde fajna kreska.


Szybki upload zdjec!
0

#8 Użytkownik jest niedostępny   daros17 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 240
  • Dołączył: 28-April 06
  • MiejscowośćWarszawa

Napisany 05 December 2006 - 06:54 PM

pomoże ktoś bo od 10 punktu nie moge iść dalej :/
0

#9 Użytkownik jest niedostępny   s0ya 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 125
  • Dołączył: 11-July 06
  • MiejscowośćSłupsk

Napisany 05 December 2006 - 07:23 PM

sciagniete z cherub.pl (oprocz animacji). radze tam looknac, sa tam obrazki i 100 x lepsze tutoriale...
0

#10 Użytkownik jest niedostępny   daros17 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 240
  • Dołączył: 28-April 06
  • MiejscowośćWarszawa

Napisany 05 December 2006 - 07:45 PM

a dokładnie gdzie masz ten tutek bo szukam i szukam :P ale tam trzeba tak opłacic zalogowalem sie i pisze zablokowane konto do czasu wpłacenie pieniedzy za abonament czy cos w tym stylu :/
0

#11 Użytkownik jest niedostępny   s0ya 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 125
  • Dołączył: 11-July 06
  • MiejscowośćSłupsk

Napisany 05 December 2006 - 08:59 PM

no 3ba zabulic chyba 5 zł za dostep na rok. nawet warto jest pare ciekawych rzeczy choc dla bardziej zaawansowanych to bez orgazmow. wypada jednak wspomniec, ze pan Cherub pisze min. do .psd czyli pisemka specjalistycznego o ps a to juz cos
0

#12 Użytkownik jest niedostępny   daros17 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 240
  • Dołączył: 28-April 06
  • MiejscowośćWarszawa

Napisany 05 December 2006 - 09:12 PM

no dobra ale gdzie jest tam ten tutek bo znalezc nie moge :P albo tu wytlumacz mi od 10 z wyz te punkty :)
0

#13 Użytkownik jest niedostępny   s0ya 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 125
  • Dołączył: 11-July 06
  • MiejscowośćSłupsk

Napisany 05 December 2006 - 09:30 PM

o qwa, ale to jest napisane, nic nie qmam choc animacje w ps umiem robic :DD jak znasz ang choc troche to obejrzyj to: http://av.adobe.com/russellbrown/ExportedKnockoutSM.mov

aha pan musialmati zapomnial wspomniec ze animacje pojawily sie w ps cs2 o ile dobrze pamietam
0

#14 Użytkownik jest niedostępny   musialmati 

  • Elita
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1507
  • Dołączył: 11-April 06
  • GG: 64123622
  • MiejscowośćWrocek

Napisany 05 December 2006 - 09:39 PM

1. Pan musialmati nie ściągnął tego tutoriala z żadnej strony
2. Pan musialmati zaprzecza, że IR pojawiło sie w CS2
3. Pan musialmati kończy post.
Szukam sponsora na podpis!
Podpis sponsorują:
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

#15 Użytkownik jest niedostępny   daros17 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 240
  • Dołączył: 28-April 06
  • MiejscowośćWarszawa

Napisany 06 December 2006 - 03:35 PM

ehh wytlumaczy mi ktos tu czy nie

sora za 2 posta ale czy ktoś pomoże :)
0

#16 Użytkownik jest niedostępny   musialmati 

  • Elita
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1507
  • Dołączył: 11-April 06
  • GG: 64123622
  • MiejscowośćWrocek

Napisany 06 December 2006 - 03:39 PM

Przechodzisz do ImageReady z tym plikiem, a potem na dole w małym okienku klikasz na ikonke takich kilka kulek, które są ustawione po łuku... I ramka zduplikowana ;)
Szukam sponsora na podpis!
Podpis sponsorują:
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

#17 Użytkownik jest niedostępny   daros17 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 240
  • Dołączył: 28-April 06
  • MiejscowośćWarszawa

Napisany 06 December 2006 - 03:47 PM

ja tego nie widze :P naprawde :D
0

#18 Użytkownik jest niedostępny   musialmati 

  • Elita
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1507
  • Dołączył: 11-April 06
  • GG: 64123622
  • MiejscowośćWrocek

Napisany 06 December 2006 - 03:52 PM

No to wejdz w (na gorze) Okno>Animacja (musi byc zaznaczone).
Szukam sponsora na podpis!
Podpis sponsorują:
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

#19 Użytkownik jest niedostępny   daros17 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 240
  • Dołączył: 28-April 06
  • MiejscowośćWarszawa

Napisany 06 December 2006 - 05:34 PM

no dobrze zmieniłem na 1 ramke w okno-animacje a jak dodać te 5klatek
0

#20 Użytkownik jest niedostępny   exceptional 

  • Elita
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 1843
  • Dołączył: 30-April 06
  • MiejscowośćŁódź

Napisany 06 December 2006 - 05:59 PM

Kolejny badziewny tut wykonany przez musiała... Daj screeny to bedzie dobrze. Wszyscy ^wyzej^ mówią, że nie wychodzi, że nie rozumieją. Od czego są screeny? :blink:
Brainfucker.pl

Deo Optimo Maximo
0

Prześlij ten temat:


  • 2 Stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


               
           
       
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień