Forum.Legalne.info: PYTANIE o YOYO.pl - czy ten hosting jeszcze dziala? - Forum.Legalne.info

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Shoutbox

    Rozszerz pole shoutboxa

Ikona Zaloguj się na forum

    • Login:
    • Hasło:


    Zapamiętaj mnie
  • 2 Stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

PYTANIE o YOYO.pl - czy ten hosting jeszcze dziala?

#1 Użytkownik jest niedostępny   user123456 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1
  • Dołączył: 19-January 13

Napisany 19 January 2013 - 10:24 PM

Szanowna administracjo yoyo.pl !
Co się dzieje z serwerami yoyo.pl ? Postawiłem kiedyś dawno małą stronkę na quick cmsie, w Waszym hostingu i niestety od jakiegoś czasu nie mogę uzyskać do niej dostępu. Na stronie głównej nie ma żadnego komunikatu. Top strony, których adresy pojawiają się na stronie głównej też nie dają odpowiedzi. Czy yoyo.pl, jego serwery, jeszcze funkcjonuje? Czy działa tylko strona główna z ponętnym hasłem o najlepszym darmowym hostingu? Proszę, dajcie znać, czy to będzie działało, czy nie, gdyż nie wiem, czy stawiać nową stronę, czy coś tu się ruszy.

Pozdrawiam i czekam na zaszczyt odpowiedzi.

Wasz Użytkownik.
0

#2 Użytkownik jest niedostępny   Nether 

  • Newbie hehe
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2254
  • Dołączył: 20-March 06
  • MiejscowośćSkoczów

Napisany 20 January 2013 - 09:54 AM

Hosting umiera już ze starości od długiego czasu..., najlepszym wyjściem jest znalezienie czegoś nowego, hostingi płatne sms'em są dużo mniej awaryjne, a koszt 3 zł miesięcznie nikogo finansowo nie złamie;)
Kiedyś coś tutaj się pojawi...
0

#3 Użytkownik jest niedostępny   apostol 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 15
  • Dołączył: 06-February 13
  • GG: 10317611
  • Miejscowośćpodkarpackie

Napisany 06 February 2013 - 06:27 PM

a mi strona na tym hostingu działa
niepełnosprawny http://niepelnosprawny.org
0

#4 Użytkownik jest niedostępny   PiotrGRD 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 47
  • Dołączył: 15-September 10
  • GG: 1101555
  • MiejscowośćSzczecin

Napisany 06 March 2013 - 02:43 PM

Zobacz postAdmin, o 19 February 2013 - 02:06 PM, powiedział:

Serwery Yoyo są cały czas atakowane. Aktualnie trwa przenoszenie w nowe miejsce.



NIE jestem administratorem, dostęp do serwerów YoYo mam jedynie z poziomu takiego samego jak każdy inny zwykły użytkownik. Jednak spróbowałem wczoraj i dziś dokonać pewnego przeglądu jakie zmiany ostatnio zostały dokonane, co działa a co nie, być może moje wskazówki przydadzą się komuś.




Dostęp do stron użytkowników poprzez HTTP zdaje się być prawidłowy, choć wszystkie strony serwowane są w tej chwili z innych adresów IP niż wcześniej. Wszelkie strony w subdomenach *.yoyo.pl powinny działać. Z tą różnicą, że teraz - zapewne w ramach obrony przed wspomnianymi atakami - wymuszane jest na odwiedzających przyjęcie dodatkowych plików cookie "BPC". Jeśli czyjaś przeglądarka nie ma jeszcze takiego pliku cookie lub w ogóle blokuje pliki cookie - da się zauważyć przekierowanie na kolejne adresy "?ckattempt=1", "?ckattempt=2" itd. Dopóki przeglądarka wspomnianego pliku cookie u siebie nie ma, właściwa strona nie jest serwowana.

Inaczej sprawa wygląda trochę z domenami własnymi (nie subdomenami *.yoyo.pl), jeśli ktoś takich nadal próbuje używać na tymże hostingu. Odpowiednie dla nich rekordy "A" na serwerach nazw YoYo nie zostały zmienione, zatem przy próbie przywrócenia do działania własnej domeny NIE należy na obecną chwilę używać DNSów YoYo, a innych, zewnętrznych, i na nich skonfigurować rekordy "A" kierujące na odpowiedni nowy adres IP serwerów YoYo. Czy to wystarczy - nie wiem, nie miałem możliwości sprawdzić.


Problem jest z dostępem poprzez FTP. Na chwilę obecną pod nowym adresem IP zdaje się odpowiadać FTP serwera v1, jednakże moja próba zalogowania się nie przyniosła zbyt wiele, po zalogowaniu pliki i katalogi nie są listowane, nic nie mogłem zrobić. Nowe adresy IP serwerów v2, v3, v4, v5 poprzez FTP nie odpowiadają.

Jednakże możliwy jest dostęp poprzez FTP do serwerów v2 oraz v4 na ich starych adresach IP. Nie jest możliwy dostęp poprzez FTP w taki sam sposób do starych adresów v1, v3, v5 (w przypadku tego ostatniego mam wątpliwości, którego adresu używać, jako że na początku lutego pojawił się jeszcze jeden adres IP, nie używany wcześniej, prawdopodobnie on jest obowiązującym).


Powyższe zaskakujące trochę zachowanie serwerów poprzez FTP sugeruje, że "nowe serwery" działają tylko jako swego rodzaju proxy, pośredniczą w serwowaniu stron z głównych (wciąż tych samych) serwerów filtrując niechciany ruch. Przenosiny zatem nie zostały dokonane, doszedł swego rodzaju system "proxy/firewall" - ale to tylko moje spekulacje.




Wspomniane stare i nowe adresy IP podałem na mojej stronie wyświetlającej wyniki monitoringu serwerów YoYo, który to przywróciłem od wczoraj do działania. Adres: http://yoyo.grd.net.pl/monitor/
v1.yoyo.pl     nowy 46.28.203.192     stary 88.198.122.250
v2.yoyo.pl     nowy 46.28.203.234     stary 88.198.196.10
v3.yoyo.pl     nowy 46.28.203.165     stary 88.198.157.98
v4.yoyo.pl     nowy 46.28.203.166     stary 88.198.224.154
v5.yoyo.pl     nowy 46.28.203.227     stary 88.198.131.41     starszy (przed lutym) 78.47.222.220


Podkreślam, że moje powyższe informacje bazują tylko i wyłącznie na danych zgromadzonych z poziomu dostępu zwykłego użytkownika, nie dysponuję informacjami co do rzeczywistych działań administracji, zmian wprowadzonych na hostingu, czy też jakichkolwiek planów. Tutaj administracja wciąż się nie popisuje i moim zdaniem popełnia wielki błąd nie komunikując się z użytkownikami, na braku komunikacji traci więcej niż na samych problemach technicznych.
Kilka starych, aczkolwiek ciekawych, zdaniem niektórych, zdjęć: http://grd.art.pl/
Jezioro Szmaragdowe w Szczecinie
1

#5 Użytkownik jest niedostępny   Admin 

  • Wszechmogący
  • Grupa: Administratorzy
  • Postów: 27
  • Dołączył: 22-February 08

Napisany 07 March 2013 - 04:32 PM

PiotrGRD: dzięki za istotne informacje. Z tego co mi wiadomo, to cały czas podejmowane są odpowiednie kroki, by opanować sytuację. Na yoyo cały czas przeprowadzone są ataki ddos, dostaje się zresztą także innym hostingom. Niemniej jednak wszystko powinno wrócić do normy.
0

#6 Użytkownik jest niedostępny   awatral 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 4
  • Dołączył: 09-March 13
  • MiejscowośćNowogard

Napisany 09 March 2013 - 05:39 PM

Witam strona działa bez zarzutu logowanie do serwera dział ale tam podane ftp nie działają nie mogę się połączyć przez ftp proszę o wskazówki pozdrawiam
watral andrzej
0

#7 Użytkownik jest niedostępny   Admin 

  • Wszechmogący
  • Grupa: Administratorzy
  • Postów: 27
  • Dołączył: 22-February 08

Napisany 14 March 2013 - 04:28 PM

Cytuj

Powyższe zaskakujące trochę zachowanie serwerów poprzez FTP sugeruje, że "nowe serwery" działają tylko jako swego rodzaju proxy, pośredniczą w serwowaniu stron z głównych (wciąż tych samych) serwerów filtrując niechciany ruch. Przenosiny zatem nie zostały dokonane, doszedł swego rodzaju system "proxy/firewall" - ale to tylko moje spekulacje.

Proxy pozwoliło na powstrzymanie ataków ddos i dzięki temu strony na yoyo już działają. Jak słusznie zauważyłeś spowodowało to jednak problemy z łączeniem przez FTP.
0

#8 Użytkownik jest niedostępny   awatral 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 4
  • Dołączył: 09-March 13
  • MiejscowośćNowogard

Napisany 16 March 2013 - 03:42 PM

Zobacz postAdmin, o 14 March 2013 - 04:28 PM, powiedział:

Proxy pozwoliło na powstrzymanie ataków ddos i dzięki temu strony na yoyo już działają. Jak słusznie zauważyłeś spowodowało to jednak problemy z łączeniem przez FTP.

dzięki strona chodzi super ale nadal dostać się do niej nie mogę na yoyo
0

#9 Użytkownik jest niedostępny   damianzag 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3
  • Dołączył: 10-February 07
  • GG: 4631997

Napisany 16 March 2013 - 04:09 PM

Witam

Czy istnieje jakaś metoda na zmianę treści strony internetowej, bez konieczności łączenia przez FTP ?

A jeżeli nie, to może wiecie jak zaradzić temu, że łączenie ze stroną przez FTP, nie działa ?
0

#10 Użytkownik jest niedostępny   galanonim 

  • Zaawansowany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 365
  • Dołączył: 31-January 07
  • MiejscowośćNadarzyn

Napisany 16 March 2013 - 05:00 PM

Można sobie zainstalowac jakieś skrypt php typu PHP-ftp (w sensie obsługa przez skrypt php, a nie ftp) jest tego trochę w internecie, tylko trzeba pamiętać o założeniu hasła. :-)
Dodaj obrazek PORTAL.SIEKIER.PL - strona o mnie, o mojej pasji, zainteresowaniach, nowinkach i innych ważnych dla mnie rzeczach. Zapraszam Dodaj obrazek

Jeśli pomogłem, kliknij Dodaj obrazek przy moim poście Dodaj obrazek
0

#11 Użytkownik jest niedostępny   Admin 

  • Wszechmogący
  • Grupa: Administratorzy
  • Postów: 27
  • Dołączył: 22-February 08

Napisany 08 April 2013 - 09:51 AM

Yoyo toczy kolejną batalię z atakami ddos. Poprzednie proxy przestało działać, co poskutkowało padem wszystkich maszyn, ale serwis otrzymał już nowe rozwiązanie, więc jest szansa, że wszystko wróci online.

edit: w tej chwili wszystko powinno działać normalnie. Dostęp do FTP powinien działać przez stare adresy IP.
0

#12 Użytkownik jest niedostępny   odfp 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1
  • Dołączył: 24-April 13

Napisany 24 April 2013 - 05:22 PM

Do tej pory nie mogę się zalogować na moje ftp na serwerze v1, ani przez stare, ani nowe IP. Strona ładuje się wolno, przy logowaniu używa MySQL, które powinno działać według tej strony. Mimo tego skrypt wysypuje się

mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to MySQL server on 'mysql4.yoyo.pl'


Nie mogę zrobić fixa, do ftp nie mogę się dostać od 2012/10/07. Czekam aż uporacie się z tym serwerem. Na przyszłość radzę zrobić opcję typu "Pobierz zawartość strony" dostępnej z panelu na yoyo.pl bez żadnych ftp, które po ddosie leżą.

Ten post był edytowany przez odfp dnia: 24 April 2013 - 05:24 PM

0

#13 Użytkownik jest niedostępny   awatral 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 4
  • Dołączył: 09-March 13
  • MiejscowośćNowogard

Napisany 05 May 2013 - 06:52 AM

Witam
Mam pytanie czy jest szansa że będzie się można dostać do strony przez ftp chciałbym troche ją zmienić
pozdrawiam watral andrzej
0

#14 Użytkownik jest niedostępny   testowynick 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 4
  • Dołączył: 19-February 13

Napisany 23 May 2013 - 09:51 PM

k**wa mać pół roku nie można się dostać na ftp… toż to żenada… admini powinni zostać ukarani za taki gówno warty hosting
1

#15 Użytkownik jest niedostępny   Receptura 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 8
  • Dołączył: 10-January 11
  • MiejscowośćWrocław/Białystok

Napisany 22 June 2013 - 02:42 PM

Wszystkie moje strony na *yoyo.pl nie działają od kilku miesięcy i ciągle jest ten sam problem, nie można w ogóle uruchomić strony, wyświetla się: Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL
. Zaznaczę, że nic na stronie odkąd prawidłowo działała nie było zmieniane. Strony padły po kilku dniach od ostatniego zalogowania się na zaplecze jako admin. I dziwne, jest to że wszystkie na raz...
0

#16 Użytkownik jest niedostępny   bnp 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3
  • Dołączył: 30-January 14
  • MiejscowośćWarszawa

Napisany 30 January 2014 - 04:27 PM

To nie działa i wątpliwe jest, byśmy się jeszcze doczekali tego, by działał kiedyś.
W życiu trochę pod górkę, trochę z górki, pozdrawiam
0

#17 Użytkownik jest niedostępny   Lotos 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1
  • Dołączył: 25-September 14

Napisany 25 September 2014 - 07:47 PM

Zobacz postuser123456, o 19 January 2013 - 10:24 PM, powiedział:

Szanowna administracjo yoyo.pl !
Co się dzieje z serwerami yoyo.pl ? Postawiłem kiedyś dawno małą stronkę na quick cmsie, w Waszym hostingu i niestety od jakiegoś czasu nie mogę uzyskać do niej dostępu. Na stronie głównej nie ma żadnego komunikatu. Top strony, których adresy pojawiają się na stronie głównej też nie dają odpowiedzi. Czy yoyo.pl, jego serwery, jeszcze funkcjonuje? Czy działa tylko strona główna z ponętnym hasłem o najlepszym darmowym hostingu? Proszę, dajcie znać, czy to będzie działało, czy nie, gdyż nie wiem, czy stawiać nową stronę, czy coś tu się ruszy.

Pozdrawiam i czekam na zaszczyt odpowiedzi.

Wasz Użytkownik.



nie ma już serwisu yoyo.pl

polecam zrobić nową stronę lub jak masz kopie strony na komopie na serwerze:

->>> www.vixo.pl

- Darmowy Hosting
- domena strony .vixo.pl
- darmowa poczta email w domenie strony @twojastrona.vixo.pl
- PHP i HTML
- Baza Danych MySQL (mozna instalować CMSy)


wiecej info na www.vixo.pl <----- Polecam ten hosting

Ten post był edytowany przez Lotos dnia: 25 September 2014 - 07:49 PM

0

#18 Użytkownik jest niedostępny   TomaszT 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 10
  • Dołączył: 24-November 14
  • MiejscowośćDębina

Napisany 25 November 2014 - 05:12 PM

Mam parę hobbystycznych stronek na darmowym hostingu i mogę polecić w zastępstwie CBA. Nie wiem jak Vixo działa.
Pozdrawiam
Zapraszam do sklepu http://wedlinyzdebiny.pl
0

#19 Użytkownik jest niedostępny   Robcio87 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 4
  • Dołączył: 15-December 14

Napisany 15 December 2014 - 05:10 PM

Swego czasu dobre zaplecza się tam stawiało;)
Poduszki Valde- www.valde.pl
1/3 życia śpisz! Śpij zdrowo!
0

#20 Użytkownik jest niedostępny   kyniu 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 43
  • Dołączył: 13-June 08
  • MiejscowośćPomorze

Napisany 27 January 2015 - 02:09 PM

W dobie tanich płatnych hostingów trzymanie strony na darmowym często mija się z celem.
0

Prześlij ten temat:


  • 2 Stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


               
           
       
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień