Forum.Legalne.info: STRONA W xHTML'u - KROK PO KROKU - Forum.Legalne.info

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Shoutbox

    Rozszerz pole shoutboxa

Ikona Zaloguj się na forum

    • Login:
    • Hasło:


    Zapamiętaj mnie
  • 3 Stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

STRONA W xHTML'u - KROK PO KROKU część 1 - pocięcie layoutu i napisanie styli

#21 Użytkownik jest niedostępny   amigen 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 29
  • Dołączył: 02-October 06
  • GG: 9441410

Napisany 26 November 2006 - 03:44 PM

to sciagnij skads 30 dniowa wersje photoshopa i tam bedzie tez image ready
:D
Jak napisać własny CMS? Napisz wlasny CMS! :)
Proste krótkie i logiczne :D
WOW za darmo
0

#22 Użytkownik jest niedostępny   piotrex1995 

  • Zaawansowany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 250
  • Dołączył: 23-October 06
  • GG: 5211375

Napisany 26 November 2006 - 04:07 PM

Ale to chyba zajmuje 329 MB, a ja kiedyś to ściągałem i ściągneło mi po 5 godzinach xD
Moje produkty w PHP:
Free chat 0.1 - ||||||||||||||||||||
0

#23 Użytkownik jest niedostępny   Saddam92 

  • Ojciec dyrektor
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2258
  • Dołączył: 16-April 06
  • GG: 4033804

Napisany 26 November 2006 - 04:55 PM

jak nie masz programu Image Ready to mozesz to zrobic takze Gimpem albo nawet Paintem.. chodzi tylk o to zeby wycinac takie obszary jak na zamieszczonym wyżej obrazku..
0

#24 Użytkownik jest niedostępny   l0ker 

  • lastfm.pl/user/l0ker
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 775
  • Dołączył: 28-July 06
  • MiejscowośćPolice

Napisany 13 December 2006 - 04:05 AM

@Saddam: Czy mógłbyś zaktualizować linki do grafik. :(
Dodaj obrazek
0

#25 Użytkownik jest niedostępny   Saddam92 

  • Ojciec dyrektor
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2258
  • Dołączył: 16-April 06
  • GG: 4033804

Napisany 22 December 2006 - 12:17 PM

Grafiki sie wyswietlają... ich chwilowy brak moze byc spowodowany problemami z moim hostingiem... ale na ogoł jest dobrze..
0

#26 Użytkownik jest niedostępny   B.S. 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 147
  • Dołączył: 10-November 06
  • GG: 1362326
  • MiejscowośćCieszyn

Napisany 22 December 2006 - 02:10 PM

Czekam na dalsze części!
0

#27 Użytkownik jest niedostępny   Staszek27 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 37
  • Dołączył: 05-November 06

Napisany 17 March 2007 - 11:17 AM

Zobacz postSaddam92, o Oct 15 2006, 04:33 PM, powiedział:

[b]Witajcie,

Bardzo fajne, tylko jeśli piszesz o XHTML to warto by było dorzucić coś o MIME z jakim należy słać XHTML.
Pozdrawiam!
0

#28 Użytkownik jest niedostępny   surem 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2
  • Dołączył: 24-March 07

Napisany 24 March 2007 - 10:35 PM

Witam,takie pytanko,caly tutek jest jasny i zrozumialy,ale nie rozumiem jak uruchomic w tym szablonie linki, mam na mysli to jak to zrobic ze po kliknieciu np w jakis link polewej tresc wyskoczy w srodkowej najszerszej kolumnie a nie otworzy nowego okna? czy ta tresc to inne pliki html? czy cala ta tresc kolejnych podstron moze byc w jakims jednym pliku i z niego wczytywana?
0

#29 Użytkownik jest niedostępny   Saddam92 

  • Ojciec dyrektor
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2258
  • Dołączył: 16-April 06
  • GG: 4033804

Napisany 15 April 2007 - 07:28 PM

właśnie to miało być w częsci następnej której nie mam jednak czasu napisac
ja tutaj zakładam użycie funkcji php: include / require... jeśli chcesz to zrobić inaczej to wystarczy że do diva tresc wstawisz <iframe name="cos" src="toconajpierw.htm"> a linki nazwiesz np. <a href="tocopoklikniecu.htm" targer="cos">Kliknij</a>...

Pozdrawiam...
0

#30 Użytkownik jest niedostępny   Manchester FAN 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 9
  • Dołączył: 04-April 07
  • GG: 3413624

Napisany 04 May 2007 - 06:37 AM

Mam już layout strony i mam takie pytanie: czy lepiej zrobić tę stronę w HTML czy w PHP? Oba języki znam tak średnio i korzystałbym z tutoriali. Stronę w którym języku będzi mi później łatwiej obsługiwać? Proszę o porady.
0

#31 Użytkownik jest niedostępny   eraevion 

  • Elita
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1439
  • Dołączył: 13-July 06
  • GG: 2476024
  • MiejscowośćLubichowo

Napisany 04 May 2007 - 08:37 AM

Przecież te dwie technologie mają całkiem inne przeznaczenie.
HTML służy do opisu treści strony (w połączeniu z CSS tworzy wygląd i funkcjonalność), a PHP ma jeszcze bardziej rozległe zastosowanie.
Jeśli chodzi o łatwość obsługiwania strony, to będziesz musiał użyć/napisać jakiegoś prostego CMSa.

Mimo wszystko, właściwie obydwie wymienione przez Ciebie technologie są niezbędne, jeśli będziesz chciał stronę często aktualizować.
0

#32 Użytkownik jest niedostępny   IMP 

  • Gaduła
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 103
  • Dołączył: 05-January 07
  • GG: 5055972

Napisany 05 May 2007 - 01:01 PM

Siema

Moglibyscie mi pomoc mam strone ktora napisalem w xhtml ale nie chce sie wycentrowac w operze a w IE tworzy sie w jednym miejscu przerwa:|


index.php
style.css

Co do opery to podejzewam iz jest to spowodowane iz nie umiescilem:

<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?>


...czego nie moge zrobic bo imterpretuje mi to jako php.

Wiec pytam jak to wylaczyc na serwerze?
Dodaj obrazek Dodaj obrazek Dodaj obrazekDodaj obrazek Dodaj obrazek
0

#33 Użytkownik jest niedostępny   neo92 

  • Zaawansowany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 452
  • Dołączył: 31-March 07

Napisany 13 May 2007 - 11:15 AM

Czy mozna gdzieś zobaczyć rezultat ?

Gdize mam wstawić to IMG ? Czy moze koś podać cały ciagły kod css i pliku xhtml ?
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

#34 Użytkownik jest niedostępny   Saddam92 

  • Ojciec dyrektor
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2258
  • Dołączył: 16-April 06
  • GG: 4033804

Napisany 20 July 2007 - 08:16 PM

poprawiłem obrazki i linki.. już działają..

@neo92 - kod XHTML i CSS możesz sobie podejrzeć i ściągnąć ze źródła..

Pozdrawiam :)
0

#35 Użytkownik jest niedostępny   Brosper 

  • Rozgadany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 68
  • Dołączył: 06-December 06

Napisany 18 August 2007 - 08:47 PM

a jeśli ma się całego laja do pocięcia a nie tylko logo to jak to zrobić ?
0

#36 Użytkownik jest niedostępny   Peterek 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 23
  • Dołączył: 01-May 07
  • GG: 1111580

Napisany 20 October 2007 - 07:12 PM

Wstawie do tego system newsow ?
0

#37 Użytkownik jest niedostępny   pagenoare 

  • Python <3
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1664
  • Dołączył: 28-July 06
  • MiejscowośćToruń

Napisany 21 October 2007 - 08:21 AM

wszystko do tego wstawisz...
Dodaj obrazek
0

#38 Użytkownik jest niedostępny   Peterek 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 23
  • Dołączył: 01-May 07
  • GG: 1111580

Napisany 21 October 2007 - 11:59 AM

No to mam taki problem...

Błąd parsowania XML: nieprawidłowo sformowany

<div class="tresc"><?include("news/news.txt");?></div>
----------------------------------------------------^

Edit :

Juz wszystko OK

Edit2:

Proszę otworzyć tą stronę w Internet Exploler i zobaczcie co się dzieje z prawym menu :

http://bractwo-rowerowe.ovh.org/
0

#39 Użytkownik jest niedostępny   mariuszzzzzz 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 2
  • Dołączył: 28-October 07

Napisany 01 November 2007 - 05:29 PM

Witam
postanowilem zmienic kod mojej strony na xhtml ale jedno nie udaje mi sie zrobic.

To co juz zrobilem jest tutaj:
Strona w xhtml

Nie udaje mi sie zrobic kolorowego marginesu taki jak mam na mojej stronie w html:
Strona w html

Jak to zrobic?
0

#40 Użytkownik jest niedostępny   komen 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 9
  • Dołączył: 27-May 06

Napisany 06 January 2008 - 09:14 PM

Czy po tak pocietym layoucie mozna bezposrednio uzyc go jako szablon przykladowo do Joomli ?
0

Prześlij ten temat:


  • 3 Stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


               
           
       
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień