Forum.Legalne.info: [YOYO][REKLAMA] ZGŁASZANIE PROBLEMÓW Z REKLAMAMI - Forum.Legalne.info

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Shoutbox

    Rozszerz pole shoutboxa

Ikona Zaloguj się na forum

    • Login:
    • Hasło:


    Zapamiętaj mnie
  • 4 Stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[YOYO][REKLAMA] ZGŁASZANIE PROBLEMÓW Z REKLAMAMI tylko tutaj należy zgłaszać problemy dotyczące reklam

#1 Użytkownik jest niedostępny   GIENEK 

  • Zgientosław ;)
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 33
  • Dołączył: 07-February 06

Napisany 31 October 2006 - 07:52 PM

W związku z falą postów brzmiących mniej więcej tak:

"na mojej stronie się nie wyświetla coś jak pokazały się reklamy. wszystko jest do bani i moja strona wygląda niefajnie " (i koniec)

INFORMUJE, ŻE WSZYSTKIE PROBLEMY DOTYCZĄCE REKLAMY ZGŁASZAMY W TYM TEMACIE i W ŻADNYM INNYM!

Zgłoszenie błędu powinno zawierać
1.) opis problemu.
2.) LINK DO STRONY NA KTóREJ WYSTĘPUJE PROBLEM!!!
3.) proszę również o podawanie przeglądarki pod którą występuje błąd.

WSZELKIE INNE POSTY BĘDĄ KASOWANE A ICH AUTORZY WYRÓŻNIENI OSTRZEŻENIEM!!!
0

#2 Użytkownik jest niedostępny   Bigg Sosna 

  • Rozgadany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 82
  • Dołączył: 07-June 06

Napisany 31 October 2006 - 09:45 PM

Pisałem to już w innym temacie, ale jakby co napiszę jeszcze tu:

Moja strona: http://www.snoopmx.yoyo.pl
Problem: Reklama wyświetla się w 3 ramkach jednocześnie - o dziwo nie wyświetla się w ramce z menu. Skoro da się zaprogramować ją tak, by nie pojawiała się w tej jednej, musi się dać zaprogramować reklamę tak, by pojawiała się tylko w górnej! <_<
0

#3 Użytkownik jest niedostępny   Mystasia 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 6
  • Dołączył: 26-October 06
  • GG: 1726257
  • MiejscowośćMałopolska

Napisany 01 November 2006 - 09:44 AM

To może ja też napiszę coś o moim problemie. Otóż odkąd pojawiła się reklama nie moge stworzyc nowej galerii w Zoom Media Gallery:( Przy tworzeniu pojawia się taki ładny pasek z napisem "twoje polecenie jest realizowane... czekaj cierpliwie". No to czekam 25 minut i nic:( Czytałem na forum mambo, że tak czasem się dzieje z wersją ZMG ktorą ja mam więc zainstalowałem starsza, która podobno nie ma tego błędu, ale też lipa:( Za to na stronie pojawia sie błąd skryptu (obiekt nie obsluguje tej właściwosci lub metody), który dotyczy właśnie reklamy:( Może dałoby się zroibć tak żeby reklama nie pojawiała się w Panelu administracyjnym? Przecież to utrudnia tworzenie strony, a i tak zaden admin nie kliknie na reklame. Nie mam nic przeciwko reklamom byleby pozwalaly uaktualnic strone, a z tego co pisza uzytkownicy to wielu z nich ma z tym problem:( Mam nadzieje, ze to tylko przejsciowe problemy, bo chcialbym skonczyc strone, a nie moge:(
Adres mojej strony to www.blekitna.yoyo.pl ale nie wiem czy to cos da bo strona dziala norlanie poza panelem administracyjnym, ktory czasem sie rozwala, a do panelu chyba dostepu nie macie.
0

#4 Użytkownik jest niedostępny   GIENEK 

  • Zgientosław ;)
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 33
  • Dołączył: 07-February 06

Napisany 01 November 2006 - 09:03 PM

Zobacz postBigg Sosna, o Oct 31 2006, 09:45 PM, powiedział:

Pisałem to już w innym temacie, ale jakby co napiszę jeszcze tu:

Moja strona: http://www.snoopmx.yoyo.pl
Problem: Reklama wyświetla się w 3 ramkach jednocześnie - o dziwo nie wyświetla się w ramce z menu. Skoro da się zaprogramować ją tak, by nie pojawiała się w tej jednej, musi się dać zaprogramować reklamę tak, by pojawiała się tylko w górnej! <_<


już odpowiedziałem na to... oczywiście że się da to tak zaprogramować ale może być okupione dodatkowym (zbędnym) obciążaniem aplikacji... dlaczego zbędnym? też już napisałem. ramki to zło samo w sobie ;-)
0

#5 Użytkownik jest niedostępny   michu.gno 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 32
  • Dołączył: 03-June 06

Napisany 01 November 2006 - 09:07 PM

a ja mam pytanie dlaczego na stronach na których znajdują sie fora
np by przemo nie widać reklam
0

#6 Użytkownik jest niedostępny   GIENEK 

  • Zgientosław ;)
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 33
  • Dołączył: 07-February 06

Napisany 01 November 2006 - 09:17 PM

Zobacz postMystasia, o Nov 1 2006, 09:44 AM, powiedział:

(...)
Adres mojej strony to www.blekitna.yoyo.pl ale nie wiem czy to cos da bo strona dziala norlanie poza panelem administracyjnym, ktory czasem sie rozwala, a do panelu chyba dostepu nie macie.


Droga Mystasiu. Na stronie jest wszystko ok. W panelu nie wiem jak jest...
Czy jesteś pewna że błąd generuje skrypt reklamy. Skoro tak powinnaś wiedzieć gdzie ten błąd jest?
Proszę w takim razie o przesłanie wiadomości (może być pw)

Reklamy były testowane pod następującymi przeglądarkami:

Mozilla FireFox 1.5.0.7
Mozilla FireFox 2.0
Internet Explorer 6.0.
Opera 9.0
Powyższe przeglądarki nie zgłaszały żadnych błędów (system Windows)

Apeluje o upewnienie się przed napisaniem posta czy aby na pewno błąd dotyczy reklamy.
Dostałem kilka wiadomości z adresami do sprawdzenia gdzie występował problem polegający na tym, że nie można było zamknąć reklamy.
Jak się okazało po analizie. Były to błędy skryptów instalowanych przez użytkowników YOYO.PL na swoich stronach. Proszę pamiętać, że interpretery js w przeglądarkach po napotkaniu błędu nie kontynuują pracy stąd nieraz mamy efekty mało oczekiwane.
0

#7 Użytkownik jest niedostępny   michu.gno 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 32
  • Dołączył: 03-June 06

Napisany 01 November 2006 - 10:29 PM

a ja mam również pytanko
na mojej stronce mam forum
i nie moge tam włączyć rekalm
w panelu wyświetla mi zwiększone pojemności konta ale rekalm nie widać
czym to jest spowodowane
bardzo prosze o pomoc

problem rozwiązany dziekuje za pomoc
bo napewno sie samo to nie zrobiło :)
dzieki bardzo !!!
pozdro dla Adminów :D
0

#8 Użytkownik jest niedostępny   karolina1987 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 31
  • Dołączył: 01-October 06
  • GG: 3056069

Napisany 02 November 2006 - 05:59 PM

Witam,

Ja co do hostingu YOYO.PL, nie mam nic obraźliwego do powiedzenia i nie będę tu nikogo obwiniać, że nie dotrzymują obietnic i takie tam głupoty. Wiem, że utrzymanie jednego serwera to są spore koszty, (mój brat ma serwer gry online) a YOYO.PL; jak dobrze doczytałam ma ich aż 7! Dla mnie REKLAMY, mogą być... no tylko można byłoby wprowadzić jakieś dodatkowe rozmieszczenia.

Forum phpBB ma bardzo dużo użytkowników YOYO, a więc podsunę rozwiązanie dla Administracji. Można w panelu YOYO umieścić NP. typ reklamy: Banner; położenie: stopka forum; i wtedy wszyscy mieli by reklamę na samym dole (w moim przypadku wraz z innymi banner'ami), albo obok...

Co do wyboru kolorów reklamy to może się to przydać... bo np. jak ktoś ma całe ciemne forum, a tu nagle wyskakuje z lewej strony sticker to psuje to "cały" wygląd forum.

Jedno co mi się nie podoba to reklama w SB (ShoutBox'ie), jak ktoś ma ustawiony sticker poziomy to nie widać kompletnie nic, a jak pionowy to nie widać kto i kiedy napisał wiadomość... Mam nadzieję, że z czasem YOYO wpadnie na genialny pomysł i wszystkich nas "zaspokoi" (co do reklam) ;)

p.s Dobry wątek, ale jakoś mało osób tu pisze :/

Pozdrawiam Karolina
0

#9 Użytkownik jest niedostępny   wt_Mały 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 3
  • Dołączył: 02-November 06

Napisany 02 November 2006 - 06:06 PM

mam to samo pytanie co karolina czy reklamy z sb kiedys znikna?? jeszcze jedno czy niemoglbym miec jakiegos stalego miejsca na reklame, moze byc taka ktorej sie nieda wylaczyc ale zeby byla np na smaej gorze lub dole a nie tak zeby cos zaslaniala.
moje forum www.fordtaurus.yoyo.pl
0

#10 Użytkownik jest niedostępny   karolina1987 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 31
  • Dołączył: 01-October 06
  • GG: 3056069

Napisany 02 November 2006 - 06:38 PM

Zobacz postMały, o Nov 2 2006, 06:06 PM, powiedział:

moje forum www.fordtaurus.yoyo.pl

Twoje forum mi nie działa...

Gienek jak możesz to odpisz czy było by to możliwe (chodzi o moją wcześniejszą wypowiedź).
0

#11 Użytkownik jest niedostępny   GIENEK 

  • Zgientosław ;)
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 33
  • Dołączył: 07-February 06

Napisany 03 November 2006 - 11:13 AM

Zobacz postkarolina1987, o Nov 2 2006, 05:59 PM, powiedział:

(...)
Co do wyboru kolorów reklamy to może się to przydać... bo np. jak ktoś ma całe ciemne forum, a tu nagle wyskakuje z lewej strony sticker to psuje to "cały" wygląd forum. (...)

Pozdrawiam Karolina


Co do wyboru reklamy to chyba macie możliwość zdefiniowania reklam czy chcecie baner na górze czy stickery z boku?

Stickery mają na razie białe tło. Nie przypuszczam żeby się to zmieniło. Co do banera - jego kolor jest zdefiniowany przez stronę, przy czym musi być background strony określony w pliku html nie zaś w zewnętrznym arkuszu styli (najlepiej tak <body bgcolor="#c1c1c1"> czy zamiast wartości szesnastkowych nazwa koloru (prawidłowa oczywiście) np. red, blue, lightgray, gray itp
0

#12 Użytkownik jest niedostępny   karolina1987 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 31
  • Dołączył: 01-October 06
  • GG: 3056069

Napisany 03 November 2006 - 12:10 PM

a to czytałeś ??

Można w panelu YOYO umieścić NP. typ reklamy: Banner; położenie: stopka forum; i wtedy wszyscy mieli by reklamę na samym dole (w moim przypadku wraz z innymi banner'ami)

Pozdrawiam...
0

#13 Użytkownik jest niedostępny   darkroom 

  • virus2009
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1234
  • Dołączył: 07-June 06

Napisany 03 November 2006 - 04:44 PM

Cytuj

Stickery mają na razie białe tło. Nie przypuszczam żeby się to zmieniło.

Nie mam słów... było mówione, że bedzie możliwość zmiany kolorów reklam tak jak sie chce... A tu kolejne rozczarowanie i nie dotrzymanie słowa ze strony YoYo.PL... No comments
Powiem krótko.... bleeeee :- / Oddajcie moją kaczuszkę !!!

Edit: YEAAHH !!! Wielki powrót kaczuchy :):):)
0

#14 Użytkownik jest niedostępny   bati 

  • Zaawansowany
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 338
  • Dołączył: 12-October 06
  • GG: 9534908

Napisany 03 November 2006 - 04:56 PM

oj dajcie spokój... jak Wam się nie podoba hosting to wyp... do innego. A jak juz tworzycie naprawdę super stronę to wykupcie sobie płatny!
A mama mówiła, że spirytus nadaję się do wszystkiego :P
0

#15 Użytkownik jest niedostępny   darkroom 

  • virus2009
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1234
  • Dołączył: 07-June 06

Napisany 03 November 2006 - 06:24 PM

bati wyrażaj się. Tutaj panują jakieś zasady. I zastanów sie nad tym co piszesz... każdy ma prawo do swojej wypowiedzi, a jeśli ktoś nie dotrzymuje słowa to czemu mamy milczeć ??
Powiem krótko.... bleeeee :- / Oddajcie moją kaczuszkę !!!

Edit: YEAAHH !!! Wielki powrót kaczuchy :):):)
0

#16 Użytkownik jest niedostępny   karolina1987 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 31
  • Dołączył: 01-October 06
  • GG: 3056069

Napisany 05 November 2006 - 09:32 PM

Dlaczego tutaj tak pusto ??

Szanowny Panie Gienku jak będzie coś więcej wiadomo to proszę pisać ;)
0

#17 Użytkownik jest niedostępny   GIENEK 

  • Zgientosław ;)
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 33
  • Dołączył: 07-February 06

Napisany 06 November 2006 - 10:20 AM

Zobacz postdarkroom, o Nov 3 2006, 04:44 PM, powiedział:

Nie mam słów... było mówione, że bedzie możliwość zmiany kolorów reklam tak jak sie chce... A tu kolejne rozczarowanie i nie dotrzymanie słowa ze strony YoYo.PL... No comments



Na pewno NIKT z YOYO.PL nie napisał tego, że użytkownik będzie mógł sam definiować kolory reklam!
No comments :D

Zobacz postdarkroom, o Nov 3 2006, 06:24 PM, powiedział:

bati wyrażaj się. Tutaj panują jakieś zasady. I zastanów sie nad tym co piszesz... każdy ma prawo do swojej wypowiedzi, a jeśli ktoś nie dotrzymuje słowa to czemu mamy milczeć ??


Tutaj zdecydowanie się zgadzam. Prosimy o kulturę. Każdy ma prawo do tego aby wyrazić swoją opinię. To jest forum. Proszę jednak o rozsądne komentarze...
0

#18 Użytkownik jest niedostępny   darkroom 

  • virus2009
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 1234
  • Dołączył: 07-June 06

Napisany 06 November 2006 - 06:56 PM

Jeśli dobrze pamiętam to sam Olczyk pisał o tym chyba, ze może będzie taka możliwość w jednym z tematów... choć teraz nie mogę go odnależć, ale było coś takiego, że jeden z administratorów pisał, że może będzie taka możliwość (chyba nie napisal, że bedzie tak na 100 %) - o to mi mniej więcej chodziło :) A jeśli sie myle to sorka :)

---------------------------------
Edit:
Jednak znalazłem ;)

Administrator Olczyk, o Oct 25 2006, 02:14 PM, powiedział:

> Ale czy da sie jakoś wziąć zmienic kolor?
tak, bedzie mozliwosc wyboru kolorow z kilku palet kolorytycznych, ktore zostana utworzone

Powiem krótko.... bleeeee :- / Oddajcie moją kaczuszkę !!!

Edit: YEAAHH !!! Wielki powrót kaczuchy :):):)
0

#19 Użytkownik jest niedostępny   Mystasia 

  • Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 6
  • Dołączył: 26-October 06
  • GG: 1726257
  • MiejscowośćMałopolska

Napisany 07 November 2006 - 09:07 AM

Teraz się wkurzyłem, a ja się rzadko wkurzam i musze mieć powód do tego. Pisałem już, że co mi nie działa i dostałem odpowiedź jaką dostałem. Sprawdziłem co jest nie tak, zainstalowałem starsza, potem nowszą wersję Zoom Media Gallery i nadal nie działą. Nie mówcie mi, że to nie wina reklam tylko jakiś błędów które sam stworzyłem bo dopóki nie było reklam wszystko działało jak należy. Nie było żadnych problemów, Reklamy się pojawiły i wszystko sie roz... waliło:( Jak ja mam cokolwiek zrobić ze stroną skoro się nie da? Daliście reklamy to zróbcie to tak żeby nie unniemożliwiały tworzenie strony. Wiele osób pisało aby dać kod, który będzie można wkleić na stronę, ale to olewacie. A taki kod byłby o wiele lepszy, bo byłby widoczny na każdej stronie i nie dałoby się zamknąć reklamy no i nie przeszkadzałby, ale Wy wolicie jakieś głupie skrypty, które są niedopracowane i które wielu uzytkownikom przeszkadzają i to bardzo:(

Nie chcecie z tym nic zrobić to nie. Ja nie będę czekał tygodniami aż coś się zmieni, bo bez sensu jest żeby strona stała i nic nie było na niej robione:(
3 dni to okres jaki moge poczekać potem idę do konkurencji, nawet jeśli ta konkurencja gra nie fair w stosunku do Was, ale Wy chyba też gracie nie fair w stosunku do nas użytkowników.

Pozdrawiam:)
0

#20 Użytkownik jest niedostępny   KINIU 

  • Rozkręca się
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów: 11
  • Dołączył: 24-October 06

Napisany 07 November 2006 - 09:31 PM

Jak ustawię w panelu reklamę "sticker poziomy" po prawo u góry to bez wzgledu na ustawienia pojawia się on na stronie po lewej stronie, jest to troche irytujące, sprawdzałem na ie, firefox, opera, moja strona to: www.mibmkonin.yoyo.pl
0

Prześlij ten temat:


  • 4 Stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


               
           
       
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

Na naszej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej - więcej o tym w Naszej polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

Akceptuję   Zmiana ustawień